RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 år med Montessori

Det var stor stas da Montessoriskolen Lyse feiret at det nå er 100 år siden den første Montessoriskolen åpnet. Den het Casa Dei Bambini og lå i Romas slumstrøk.

Ullernåsen: Arrangementet ved skolen 10. mai var startskuddet på feiringen som skal avluttes med et fellesarrangment i Frognerparken onsdag 6. sept. Rektor ved skolen, Bodil Jenssen Houg, holdt tale.
- Mitt fokus var at vi har sett de første 100 årene. Hvordan vil Montessoriskolene se ut om 100 år? Har pedagogikken livets rett videre og i så fall hvorfor? Det mener jeg er viktige spørsmål å stille seg for et Montessorimiljø, sier hun.
Elevrådsleder og Jenssen Houg la også vekt på fredsengsjementet i Maria Montessoris filosofi. Hun ble blant annet nominert til Nobels fredspris og målet for den helhetlige pedagogikken hun la grunnlaget til var nettopp fred.
- Nå er det skoler over hele verden og bare i Norge er vi 35 skoler for øyeblikket. Feiringen her ble satt i gang av Brasileirokonsert med dansere og perkusjon. Elevene hadde selv laget masker og koreografert dansene. Musikklærer Hanne Tveter hadde fått med seg musikerne, Antonio Torner, trommeslager, opprinnelig fra Argentina og Per Einar Vatle, flamencogitarist blant annet, forteller Houg.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere