*Nettavisen* Nyheter.

100 år og like blid

Det var en sprudlende og vakker 100-åring som ble feiret av venner, familie og ansatte på Midtåsenhjemmet før påske.

Midtåsen: 8. april 1906 ble Karen Scheen født. 2 barn, 6 barnebarn og 12 oldebarn senere fyller hun altså 100 i år og begivenheten ble tilbørlig feiret i hennes hjem, post seks på Midtåsenhjemmet.

Kongebrev

Jeg visste ikke at det var så greit å bli 100 år, smiler den opplagte jubilanten. Et langbord har blitt nydelig pådekket, champagne, smørbrød og kake står på menyen, og det er feststemning blant de oppmøtte.

Tenk, jeg fikk kort fra Kongen, er ikke det utrolig, forteller Karen, eller Kari som hun alltid har blitt kalt.

Den spreke damen fra Midtåsen har et langt og innholdsrikt liv bak seg, og humør og aktivitet har vært en nøkkel til å holde seg i god form hele livet. Det er vel også mulig at hun er velsignet med godt genmateriale. Hennes mor, som åpnet det første apoteket på Holtet, jobbet som apoteker helt til hun døde i en alder av 86 år. Flere av de oppmøtte og godt voksne vennene til Karen husker hennes mor og hvordan de fikk godterier av henne på apoteket.

Et langt liv

Karen tok artium i 1926 og det var ingen selvfølge for en jente på den tiden.

Det syntes jeg at jeg måtte for å bli klokere i hodet, fortellet Karen og smiler lurt. Etter endt artium lærte hun maskinskriving og stenografi i Stortingsgaten slik at hun fikk jobb på kontor.

Hun var en av de første kvinnene som fikk lov til å jobbe etter at hun ble gift, kan Karens sønn, Thomas Scheen, berette. Lovgivningen ble endret rundt 1938 slik at gifte kvinner skulle kunne jobbe. Før den tid var det ikke vanlig da man anså at gifte kvinner hadde for mye annet å gjøre samt at man ikke skulle ta jobber fra ugifte kvinner.

Karen forteller detaljert om fortiden, hun har masse vidd og ser frisk og opplagt ut. Man kan lure på hvordan hun har holdt seg så frisk i 100 år?

Jeg går fortsatt tur hver dag. Når det er is og glatt ute, så går jeg tur her inne i koridorene. Jeg har alltid gått mye og det har jeg sikkert ikke hatt vondt av, røper Karen.

Humøret kan man heller ikke si noe på. Forsamlingen ler høylytt når Karen sier: "Nei, det er ikke hver dag man blir 100 år, det hadde vært masete".

Hun har alltid hatt godt humør og sans for gode historier. Mor har aldri vært noe hengehode. Hun har ledd mye, forteller jubilantens sønn.

Så da er det kanskje noe i det man sier: "en god latter forlenger livet".

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag