*Nettavisen* Nyheter.

100 år som lokalbank

(F.v) Konsernsjef Rune Bjerke, banksjef Erik Pettersen og divisjonssjef Jann Simonsen snakker om banken som har beholdt sin sjel.

Året 2010 var et supert år med høyest vekst for lokalbanken Dnb NOR på Grefsen. I år gleder de seg over feiringen av sitt 100-årsjubileum som lokalbank.

Klikk på bildet for å forstørre.

DnB Nor i tradisjonsrikt bygg på Grefsen.

GREFSEN: – I dag er en stor markeringsdag for oss. Det viser ivaretakelse av tradisjon og kultur, sa Rune Bjerke, konsernsjef i DnB NOR.

Det var en storfornøyd og engasjert konsernsjef som tok turen til lokalbanken for å markere de 100 sterke årene.

– Det blir færre kontorer i de gamle bydelene, derfor er det så gøy at denne lokalbanken fortsatt står. Det er et bankkontor med sjel, sier Bjerke stolt.

Lokalbanken er ikke blant det største kontoret. Med sine 15 ansatte i bank- og eiendomsavdelingen vises det likevel tydelig entusiasme over jubileet, og det råder ingen tvil om at selveste banksjefen er fornøyd.

– Dette er jo utrolig gøy, og det gir ekstra motivasjon når toppsjefen kommer på besøk og snakker med de ansatte, sier Erik Pettersen, banksjef.

Attraktiv arbeidsplass

De ansatte i lokalbanken er meget fornøyd med arbeidsforholdene og understreker at det er høy trivsel blant dem.

Miljøet er ungt, trygt og godt, noe som virkelig gleder divisjonssjefen.

– Det er veldig godt å høre dette. Vi er en god kombinasjon av folk med lang erfaring. DnB NOR er en spennende arbeidsplass i tillegg til å være den nest mest attraktive arbeidsplassen, forteller Jann Simonsen, divisjonssjef (Nord og Syd) i DnB NOR.

Fokus på rådgivning

På 1900-tallet var det vanlig at filialbestyreren hadde leilighet i etasjen over bankkontorene for å være nær banken.

I moderne tid er det ingen leiligheter knyttet til banken, men heller en nyoppusset overetasje hvor investerings- og finansrådgivere holder til for å gi ekstra kvalitet på rådgivning til kunder.

– Vi har et stort fokus på rådgivning og det er viktig at vi er der for kundene, sier Simonsen.

– Vi får gode tilbakemeldinger fra kunder, og da er det viktig at vi lever opp til forventningene og leverer etter det, legger Simonsen til.

I dag opplever lokalbanken at kundene viser god lojalitet og er kapitalsterke, både privatkunder og bedriftskunder.

Nytt år, ny vekst

Året 2010 var et sterkt år for lokalbanken som hadde den høyeste veksten på hele 10 prosent.

Målene for 2011 er at de skal fortsette den økonomiske veksten, og ikke minst kundetilfredsheten, i både bank og eiendom. Dette ser de positivt på ettersom at bydelen stadig endres.

– Grefsen stasjon skal bygges ut og det vil komme hundrevis av nye boliger, forteller Bjerke.

Bydelen er blitt en populær og ettertraktet bydel å kjøpe bolig i, spesielt blant voksne, men også de unge, og det tjener banken godt på.

– De som da kjøper leiligheter og boliger er kapitalsterke og mellomfinansieringen er kort, sier Simonsen.

Økonomisk støtte

Lokalbanken er fornøyd og stolt over jubileet, og banksjef Pettersen ønsker å legge til en viktig detalj.

– Vi ønsker å støtte lokale idrettslag og bedrifter. Prosjekter vi støtter er kulturminner og ut i natur; tiltak som oppfordrer til bruk av naturen. Søknadsfristen er 15. februar, forteller han.

– Og hvorfor vi gjør dette er fordi vi ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet og vi ser den gleden det gir av å gjøre det, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.