Gå til sidens hovedinnhold

100-årsjubilant

Medlemmene i Vestre Aker Skiklub kan glede seg til ny idrettshall og kunstgressbane.

Holmenkollen: 17.februar fylte Vestre Aker Skiklub 100 år, og sist lørdag ble jubileet feiret på Holmenkollen restaurant. I mange år har Vestre Aker arbeidet for å få en kunstgressbane og idrettshall, og i jubileumsåret har begge deler rykket atskillig nærmere.
- Idrettshall på Voksen er første prioritet når det gjelder bygging av haller i Oslo, sa Rolf Nyhus i talen til klubben. Nyhus leder Oslo idrettskrets selskap som står for utbyggingen av idrettshaller i Oslo.
- Vi hadde planlagt fire kunstgressbaner neste år, men fikk råd til fem. Den femte blir bygd på Voksen, sa Berit Bjerkås fra Oslo fotballkrets da hun talte til festen.
Varaordfører Sven Kristiansen kunne bare nikke samtykkende til at finansieringen er på plass. I 2008 vil sannsynligvis både en ny kunstgressbane og idrettshall stå ferdig.
På jubileumsfesten holdt mangeårig leder i klubben, Frank Aubert, en tale hvor han gikk gjennom klubbens historie. Før krigen var klubben en av Norges beste i skiidrett. Under krigen gjorde mange av klubbens medlemmer en stor innsats i motstandsarbeidet mot den tyske okkupasjonen. Kristian Aubert, som har fått en vei på Røa oppkalt etter seg, var formann i klubben under krigen. Han ble arrestert av tyskerne og torturert til døde.
De siste tiårene har arbeidet i klubben mer og mer utviklet seg til å bli en lokalklubb for Hovseter-området. I jubileumsåret har klubben rundt 500 medlemmer. Flesteparten av dem kommer fra Hovseter, Huseby og Voksen.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot