Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100-årsklubben Vålerenga tok to seriegull

2 x SERIEMESTERE: Både damene og herrene til Vålerenga har vunnet sine serier i år. Nå står Vålerengens Idrettsforening med to gull i 100-års sesongen (Alle foto: Kevin Skjøthaug/ Enga media).
2 x SERIEMESTERE: Både damene og herrene til Vålerenga har vunnet sine serier i år. Nå står Vålerengens Idrettsforening med to gull i 100-års sesongen (Alle foto: Kevin Skjøthaug/ Enga media). Foto: Alle foto: Kevin Skjøthaug/ Enga media
Med 8-3 seier mot Sparta kunne Vålerenga feire et velfortjent seriegull i ishockey med supporterne.

KAPTEIN: Steffen Thoresen mottok pokalen i kaptein Brede Csiszars fravær.

JORDAL AMFI: I år fyller Vålerengens Idrettsforening 100 år, og for supporterne er det bare én ting som gjelder; gull. Nå har Vålerenga ishockey tatt seriegull, og det på både dame og herre siden.

Allerede før gårsdagens kamp mot Sparta var Vålerenga ishockey seriemestere i GET-ligaen, og alt var klart for full fest i Jordal Amfi.

– Tosifra!

Vålerenga trengte bare 40 sekunder før Stefan Espeland satte pucken i Spartas mål, og da Filip Gunnarson la på til 2-0 etter 1,51 minutter spilt, begynte Klanen å synge «tosifra» til iskrigerne sine.

Da tok Sparta timeout, men ingenting kunne stoppe Vålerenga på hjemmebane.

Selv om bortelaget fikk et mål snaue seks minutter senere ved Niklas Roest, var de aldri i nærheten av å true det feststemte Oslolaget som ledet 4-1 da lagene gikk til pause etter første periode.

LES OGSÅ: Vålerengas breddeprosjekt mot nye høyder

Matchstraff

Syv minutter ut i andre periode fikk publikum se noe som er svært sjeldent på en norsk hockeykamp da Erik Follestad Johansen (VIF) og Tobias Skaarberg (Sparta) braket sammen i en liten slåsskamp.

Hjemmefansen jublet da Follestad Johansen fikk Skaarberg ned i kne ute på isen, før begge spillerne måtte i garderoben med hver sin matchstraff.

Vålerenga og Sparta fikk to mål hver i andre periode, og de tilreisende fra Sarpsborg hadde nok mer lyst til å dra hjem enn å spille siste periode av kampen.

Tredje og siste periode var preget av mange utvisninger, noe Vålerenga bestemte seg for å endre på da det gjenstod fire minutter av kampen.

Steffen Thoresen scoret sitt andre mål for dagen, og da Justin Donati la på til 8-3 få minutter senere reiste supporterne seg opp og applauderte laget gjennom de siste to minuttene av kampen i Jordal Amfi.

2 x seriemestere

Etter kampens slutt skulle Vålerenga motta beviset på at de er seriemestere for 28. gang, og det i året klubben fyller 100 år.

De aller fleste hadde fått med seg at herrene allerede hadde vunnet serien, men også damene sørget for at Vålerengens Idrettsforening allerede har to gull de kan skryte på seg i 100-års sesongen til klubben.

Begge lag mottok sine pokaler til stor jubel fra supporterne, og kunne gå i garderoben for å gjøre seg klare til kveldens fest med Klanen.

LES OGSÅ: Sjappa har flytta hjem

– Fornøyd med å avgjøre så tidlig

I kaptein Brede Csiszars sykefravær, fikk Steffen Thoresen løfte pokalen stolt som kveldens kaptein.

– Det var gøy å få være erstatter for Brede i dag, og jeg tror ikke han syntes det gjør noe. For noen år siden fikk han løfte den som erstatter, og vi skal jo ta «bøtta» senere i år så da får han løfte den, sa en fornøyd Steffen Thoresen til dittOslo etter kampen.

Og selv om serien var avgjort før denne kampen, er laget klare på at de ikke kan slappe av før sesongen er helt ferdig og «bøtta» på nytt kan havne i skapet på Jordal Amfi.

– I dag handlet det om å gå inn for fullt og sette Sparta på plass, sånn i tilfelle vi møter dem i sluttspillet. Vi kan ikke slappe av og tape, det er viktig å fortsette å være et godt lag, sier Thoresen.

– Det er deilig å avgjøre det hele før serien er ferdigspilt, og Stavanger Oilers kan takke seg selv etter å ha driti seg ut noen ganger denne sesongen. Nå må vi fortsette å gi alt i de to resterende kampene, slik at vi ikke er i dårlig humør når sluttspillet starter, avslutter Thoresen.

LES OGSÅ: Klarer ikke å velge mellom Jesus og Vålerenga

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!