*Nettavisen* Nyheter.

100 langs Hoffselven

Tom Vadholm hadde publikum i sine hule hånd med sine anekdoter og historier under elvevandringen. Foto: Foto: Julie M. Løddesøl

Det var surt og kaldt, men likevel klarte Hoffselvens Venner å samle cirka 100 stykker, mellom fire og 88 år, til elvevandring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fra venstre: Eivind Bødtker, Ida Fossum Tønnessen (Oslo Elveforum), Julie M. Løddesøl, Odd Solvang (leder), Hans Fredrik Horn, Esther Marie Lier og Egil Baanrud. Sigurd Tønsberg og Arne Helgerud var ikke til stede da bildet ble tatt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Den starter der Holmenbekken og «Markskillbekken» møtes.

HOFFSELVEN: – Vi er overveldet over at så mange trosset en kjølig kveld for å se og lære mer. Dette er inspirerende for vårt arbeid med vassdraget, sier Odd Solvang, leder for Hoffselvens venner.

Tom Vadholm fortalte

Arrangøren, Hoffselvens venner, kunne glede seg over et formidabelt oppmøte under deres første elvevandring fra Smestaddammen til Bestumkilen.

Lokalhistorikeren Tom Vadholm øste av sin kunnskap om områdene rundt elven fra tidlig vikingtid, om opphavet til de gamle bondegårdene, Smestaddammene som ble laget for å produsere is til kjøling av matvarer i sommerhalvåret, om forholdene i gamle arbeiderbygårder som gården Amalienborg på Skøyen, med sine 30 arbeiderfamilier og 105 barn.

– Vadholm fortalte poengtert og hadde mange spennende historier. Dette er noe vi vil gjenta. Vi har allerede fått flere henvendelser med spørsmål om ny elvevandring, sier turlederen Julie M. Løddesøl.

Hoffselvens Venner hadde håp om å få flere med i nettverket til venneforeningen.

– Fra å være noen få i den ferske foreningen er vi nå 77 stykker i nettverket og vi har en stadig voksende facebookgruppe. Det er fantastisk hyggelig og inspirerende, sier Løddesøl, som er glad for forhåndsomtalen i Ullern Avis og Akersposten.

Markskillbekken

Turen bød også på utfordringer med så mange mennesker i til dels ulendt terreng..

– Alle skulle naturligvis se Dronningfossen. Hundre små og store skulle ta seg frem og tilbake på den smale stien ned til fossen. Hoffselvens Venner vil arbeide for å bedre atkomsten til fossen, sier Løddesøl.

Selve Hoffselven starter nedenfor Dronningfossen, hvor Holmenbekken og Makrellbekken møtes. Nei det har aldri vært makrell i makrellbekken. Som mange andre bekkeløp har Makrellbekken vært grenseskille mellom eiendommer og ifølge Vadholm er opprinnelige «Markskillbekken» blitt forenklet til Makrellbekken i tidens løp.

Vil du komme i kontakt med Venneforeningen skriv til: hoffselvensvenner@gmail.com

Les også:

Ny turvei til Hoffsdammen

Uvettig hugst langs Hoffselva

Fra sump til grøntområde igjen

Grøntareal ble parkeringssump

Fem millioner til Hoffselva

400 liter olje i Hoffselva

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.