RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 nye politistillinger i tiltakspakka


Oslopolitiet får hundre nye sivile stillinger, for at flere politibetjenter skal ut i gatene.
Oslopolitiet får hundre nye sivile stillinger, for at flere politibetjenter skal ut i gatene.
Regjeringen bevilger penger til hundre sivilie stillinger i politiet i mandagens tiltakspakke. Dette for å frigjøre politibetjenter.

OSLO ØST: Oslo kommune kan glede seg over rundt 830 millioner kroner av Regjeringens framlagte krisepakke på 20 milliarder kroner.

I tillegg frigjøres midler til hundre sivilie stillinger i Oslo-politiet, slik at politibetjenter frigjøres til å skape større trygghet i hovedstadens gater.

I tillegg bevilges det 2,5 millioner kroner til å pusse opp Politihuset, samt 30 millioner kroner til diverse prosjekter tilknyttet Oslo fengsel.

Veksthuset får penger

Av de 830 millionenen Oslo kommune får, går omlag 110 millioner kroner til Oslo indre øst.

Blant pengene er det satt av 8 millioner kroner til prosjektering av det lenge lovte Veksthuset på Tøyen. Flere partier har tatt til orde for at Veksthuset må komme på plass, for å starte oppgraderingen av hele Tøyen-området.

Flere studentboliger

Østkanten blir også velsignet med flere studentboliger i året som kommer.

Østkantavisa skrev i høst om full krise i studentboligmarkedet, og med dagens krisepakkegår det mot litt bedre tider for Oslos mange studenter. Blant annet skal det opprettes 68 nye studentboliger i Iladalen og 50 nye på Carl Berner.

Fornøyd med egen minister

Finansminister Kristin Halvorsens (SV) partikollegaer i hovedstaden er fornøyd med tiltakspakka.

SV er svært fornøyd med hvor mye regjeringen satser på Oslo i tiltakspakka. Særlig er vi glad for at veksthuset på Tøyen rykker mye nærmere, sier gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn (SV), som samtidig utfordrer byrådet til et bredt forlik i bystyret rundt bruken av krisepakkemidlene.

Vi utfordrer Erling Lae og byrådet om å komme til bystyret og inngå et bredt forlik om bruken av de 800 millionene Oslo får til fritt bruk. SV er opptatt av å komme raskt i gang med prosjektene. Nå handler det om å følge opp regjeringa og handle raskt, sier han.Hva mener du? Si din mening nederst på siden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere