Gå til sidens hovedinnhold

100 prosent fornøyd med personalet

Personalet hos Vålerengen bo- og servicesenter roses opp i skyene i en ny undersøkelse. Vi kan ikke få det bedre, sier beboer Anna Bråthen (85) til Østkantavisa.

Nylig ble en undersøkelse om byens sykehjem sluppet hos Oslo kommune. Av 52 sykehjem, ble Vålerenga bo og servicesenter kåret til det beste sykehjemmet i Oslo(nummer en på listen er utenbys).

- Det er rørende med denne anerkjennelsen. Det er absolutt en hyggelig bekreftelse, sier frivillighetsleder Kristin Fragell Lillevold til Østkantavisa.

Fornøyd med personalet

89 prosent av sykehjemsbeboerne i Oslo er fornøyd med sykehjemmet sitt.
Dette kommer frem i en brukerundersøkelse gjort på oppdrag av Helse- og velferdsetaten i Oslo kommune. 675 sykehjemsbeboere ble intervjuet i undersøkelsen, som er den fjerde i sitt slag.

Hos Vålerengen bo- og servicesenter var det åtte beboere som svarte på undersøkelsen og samtlige svarte at de var meget fornøyd med de ansatte. Sykehjemmet har 84 faste beboere og 15 dagbrukere.

Byrådsleder Erling Lae skryter av personalet.

- Her er det godt arbeidsmiljø og en flott ledelse. 100 prosent svarte at de er fornøyd med oppfølgingen de får her og dette er noe mange kan lære av, sier Erling Lae til Østkantavisa.

85 år gamle Anna Bråthen har vært beboer på sykehjemmet siden juni 2005.

- Her er helt flott. Vi kan ikke få det bedre her. Personalet er helt fantastisk. Vi har det veldig fritt og vi får bestemme veldig mye selv, sier hun.

I tillegg skryter hun av maten og aktivitetene som er på hjemmet.

- Maten og drikken er førsteklasses. Og når det gjelder aktiviteter liker jeg sittedans, sier den spreke åttifemåringen.

Satser på aktiviteter

Kristin Fragell Lillevold opplyser til Østkantavisa at aktivitetene på hjemmet er noe av det viktigste satsningsområdet de har.

- Vi prøver hele tiden å fornye oss. Målet er at ingen dager skal være like. Derfor arrangerer vi forskjellige temaer. I tillegg er de ansatte veldig flinke til å ta i ett tak når vi arrangerer ting. Alle brenner for jobben sin, sier Kristin.

Da Østkantavisa var der fredag markerte de FN-dagen med mat fra mange forskjellige land.

- Denne uken har vi hatt ulike aktiviteter som kino, sittedans, kiosksalg, erindringskafé, busstur til Tyrifjorden og FN-dagen i dag, avslutter hun.

Fakta fra undersøkelsen

De 10 sykehjemmene som scorer høyest i undersøkelsen:

Rangering Sykehjem Bydel Indeks
1 Søster Nina Sykehjem AS Utenbys 93
2 Vålerengen bo- og servicesenter Gamle Oslo 92
3 Vinderen sykehjem Vestre Aker 90
4 Fagerborghjemmet Frogner 85
5 Kantarellen Søndre Nordstrand 85
6 Lillohjemmet Nordre Aker 85
7 Nordberghjemmet Nordre Aker 85
8 Sagenehjemmet Sagene 85
9 Silurveien Ullern 85
10 St. Halvardhjemmet Gamle Oslo 85

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene