1000 flere helt arbeidsledige

Sjekk bydelene i Oslo der ledigheten øker mest.

OSLO: 11 792 personer i Oslo var helt uten arbeid ved utgangen av april. Det tilsvarer 3,3 prosent av arbeidsstyrken.

NAV melder at det i hovedstaden er 1014 flere personer som er arbeidsløse, sammenlignet med samme måned i fjor. Det er en økning på ni prosent.

Aller verst er situasjonen for dem med yrkesbakgrunn innenfor jordbruk, skogbruk og fiske, og for dem bakgrunn i bygg- og anleggsbransjen.

Her har ledigheten økt med henholdsvis 43 og 39 prosent på ett år.

- Arbeidsledigheten øker i nesten alle yrkesgrupper, men spesielt mye for bygg- og anleggsarbeidere. Ledigheten blant bygg- og anleggsarbeidere har økt for åttende måned på rad, fra 699 personer i august 2012 til 1179 ved utgangen av april 2013, forteller Hege Farnes Hildrum, fylkesdirektør i NAV Oslo.

Flest menn går ledige

Ved utgangen av april var 6 882 menn og 4 910 kvinner helt arbeidsledige. Dette tilsvarer en økning på 11 prosent for menn og 7 prosent for kvinner sammenlignet med april i fjor.

For begge kjønn er det personer i trettiårene som utgjør den største gruppen av ledige.

Arbeidsledigheten har imidlertid økt mest for dem mellom 50-59 år det siste året.

LES OGSÅ: Søppelavgift kan frata denne gjengen jobben

166 personer i femtiårene gikkledige ved månedsskiftet, sammenlignet med april i fjor. I aldersgruppen 20-24 år er det 136 flere arbeidsledige nå.

Den prosentvise økningen i ledigheten til disse to aldersgruppene ligger på 14 og 13 prosent.

Tallene er mer oppløftende for de yngste og eldste arbeidstakerne i Oslo.

Blant aldersgruppene 19 år og under og 60 år og over har ledigheten sunket med henholdsvis 13 og ni prosent siden april i fjor. For alle øvrige aldersgrupper øker arbeidsledigheten.

Færre stillinger

I Oslo er det blitt utlyst 34 396 stillinger de siste tolv månedene. Det betyr en nedgang på 13 prosent sammenlignet med året før.

Størst nedgang i utlyste stillinger har yrkesgruppene meglere og konsulenter (26 prosent), undervisning (24 prosent) og butikk- og salgsarbeid (20 prosent).

Ved utgangen av april var det bydelene Søndre Nordstrand, Alna og Stovner som hadde den høyeste ledigheten i Oslo.

I Søndre Nordstrand var 5,1 prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige, mens det i Alna og Stovner er fem prosent av arbeidsstyrken helt arbeidsledige.

LES OGSÅ: Svindlet Nav for 230.000

Lavest i hovedstaden var det i bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern, da april gikk over til mai. I disse bydelene var det to prosent som gikk helt arbeidsledige på dette tidspunktet..

Med unntak av Bjerke, har samtlige bydeler hatt en økning i ledigheten siden samme tid i fjor.

Størst ledighetsvekst finner vi i bydelene Vestre Aker (23 prosent), Nordstrand (18 prosent) og Søndre Nordstrand (18 prosent). Ledigheten var uendret for Bjerke.

LES OGSÅ:

Her er det flest arbeidsledige i Oslo

Har bodd 19 år i Norge uten å jobbe

Høyest arbeidsledighet i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.