RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1000 seniorer blir kastet ut


Ullern seniorsenter med den flotte utsikten vil bli borte for alltid. Nå trenger seniorsenteret midlertidige lokaler. BU-leder Carl Oscar Pedersen og seniorsenterets leder, Anne Haugaard ber om hjelp.
Ullern seniorsenter med den flotte utsikten vil bli borte for alltid. Nå trenger seniorsenteret midlertidige lokaler. BU-leder Carl Oscar Pedersen og seniorsenterets leder, Anne Haugaard ber om hjelp. Foto: Foto: Vidar Bakken
Ullern seniorsenter ber om hjelp til å finne midlertidige lokaler i de årene nytt sykehjem oppføres på Ullerntunet.

LILLEAKER: – Oppsigelsen er kommet, og 1. mai må Ullern seniorsenter flytte ut av disse flotte lokalene. Da skal denne delen rives for å gi plass til bygging av nytt sykehjem. Nå henvender vi oss til alle leserne der ute. Er det noen som kan hjelpe oss med nye, midlertidige lokaler? spør leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H).

To viktige ting

Daglig leder av seniorsenteret, Anne Haugaard, gruer seg litt til det som skal skje.

– Se på den fantastiske utsikten fra disse åpne, lyse lokalene. Den vil forsvinne for alltid. Det må vi avfinne oss med. Nå er det to viktige ting som gjelder, å finne tilfredsstillende midlertidige lokaler og at vi om cirka tre år kan flytte tilbake til et nybygd seniorsenter med lyse og luftige oppholdsrom og aktivitetsrom, sier Haugaard.

– For brukerne er plasseringen viktig. Vi skulle gjerne lokalisert det midlertidige seniorsenteret på Lilleaker eller nærliggende område, sier Pedersen.

1000 brukere

Ullern seniorsenter er et svært aktivt senter som krever plass.

– Vi har cirka 1000 brukere som driver med 30 ulike aktiviteter. I tillegg har vi en foredragsserie med 40 foredrag gjennom året, hvor flere trekker stappfulle hus. Brukerne er friske, eldre mennesker fra 60 til 100 år. Det har vært en stor jobb av mange å bygge opp et så aktivt senter. Nå må vi sørge for at senteret blir holdt levende, sier Haugaard.

Må på plass

Hun håper på lokaler som kan huse flere aktivitetsrom.

– I det minste må vi i henhold til regelverket ha kjøkken med servering og tilbud om frisør og fotpleie. Aktivitetsrom for kursaktiviteter er i tillegg veldig viktig for å aktivere kropp og sjel. Du skulle se energien rundt trimmen her. SATS ville blitt misunnelige, sier Haugaard.

– Seniorsenteret kan ikke stenges før en ny løsning er på plass. Dessuten vil vi følge nøye med på planene for nytt seniorsenter. Det skal ikke bli dårligere enn det vi har i dag, sier Pedersen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere