RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sverre Anker Ousdal fikk Aase Byes legat
Sverre Anker Ousdal fikk Aase Byes legat Foto: FOTO: NATIONALTHEATRET

100.000 kr til Ousdal

Skuespiller Sverre Anker Ousdal ble i går kveld hedret med Aase Byes legat. Prisen er på hundre tusen kroner.

NATIONALTHEATRET: Legatet ble delt ut av juryformann Lars Roar Langslet etter forestillingen av Galileo, hvor Ousdal for tiden er å se i en kritikerrost rolle som Kardinalinkvisitoren.

– Jeg vil fremheve at han har spilt suverent over en stor bredde av roller, hos klassikerne og i moderne dramatikk, i filmer og på tv, og har sterk innlevelsesevne og utstråling som kunstner, sa Langslet i forbindelse med utdelingen, sier juryformannen i en pressemelding.

Aase Bye (1904–1991) var fra debuten i 1923 og i over 60 år en av de bærende skuespillerkreftene ved Nationaltheatret. Hun hadde rolletolkninger som spente fra Sonja i Reisen til Julestjernen til Elizabeth i Maria Stuart og Blanche i En sporvogn til Begjær. Den rollen fikk hun Kritikerprisen for i 1953. Aase Bye markerte seg også gjennom en rekke operette- og komedieroller. Aase Bye testamenterte alt hun eide til "Aase Byes legat til støtte for fortjente kunstnere".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere