RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10300 kan bli syke


 
 
Influensaviruset A (H1N1) er erklært som en pandemi. Den kan nå Norge, og i Bydel Vestre Aker er beredskapsplanene klare. Det tas ingen sjanser.

HUSEBY: Pandemien heter ikke svineinfluensa lenger. Det nye viruset har fått navnet A (H1N1). Norge forebeder seg på at viruset kan slå til her hjemme. I Bydel Vestre Aker har bydelsoverlege Åsa Rytter Evensen utarbeidet beredskapsplanen. I forrige ble bydelsutvalget informert om beredskapsplanen. Og i Bydel Vestre Aker tas det ingen sjanser.

I beste fall regner man med at 30 prosent av befolkningen kan bli smittet og at 15 prosent blir syke. I verste fall smittes 50 prosent og 25 prosent blir syke.

10300 syke

For Vestre Aker sin del betyr det at 6200 blir syke. Når sykdomsutbredelsen når toppen vil 2065 være syke samtidig, slår beredskapsplanen fast. I verste fall vil 10300 bli syke, og 3400 samtidig når sykdommen når toppen. Men foreløpig trenger du neppe bli bekymret. Ved utgangen av mai var fire personer i landet syke av svineinfluensa. Siden 20.mai er det ikke registrert nye tilfeller av smitte her hjemme. Bydelens beredskapsgruppe for influensa har regelmessige møter.

Vaksineres på åtte dager

Bydel Vestre Akers befolkning vil kunne vaksineres iløpet av åtte dager. Medikamentet Tamiflu forkorter sykdommen og letter på symptomene. 1,4 millioner doser er kjøpt inn. Det er den sykes fastlege som skriver ut resept for behandlingen.

En vaksine mot sykdommen er derimot ikke klar ennå. Om 4 til 6 måneder vil den være tilgjengelig. Myndighetene har bestilt nok vaksine for hele befolkningen.

Bydelsutvalget gir bydelsoverlege Åsa Rytter Evensen skryt for planen.

- Den er interessant og nyttig. Det virker som den har tenkt på alt, sier Anita Asdahl Hoff (H).

Hun får støtte av Terje Bjøro.

- Fantastisk god og gjennomarbeidet plan.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere