*Nettavisen* Nyheter.

10.500 unge bortvist fra Oslo S på tre måneder

Til sammen 10.500 ungdommer er blitt bortvist etter å ha samlet seg rundt Oslo Sentralstasjon nattetid for å slåss (Illustrasjonsbilde). Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Ungdommer ned mot 14 år samler seg rundt Oslo Sentralstasjon nattetid for å slåss.

12.12.14 08:10

Fra juli til september ble til sammen 10.500 ungdommer bortvist.

Opp mot 170 ungdommer inntar området i Oslo sentrum på kvelds- og nattetid i helgene for å lage bråk. De fleste ungdommene er i alderen 14-18 år og truer med både slag- og stikkvåpen. 40 vektere ble skadd i møte med ungdommene i disse tre månedene, skriver VG.

- I tredje kvartal i år ble 10 500 ungdommer bortvist fordi de var til ubehag og sjikanerte andre. Så langt har vi hatt 40 reelle skadetilfeller mot vekterne, sier vaktdirektør Frode Østdahl i Nokas og eiendomsdirektør Signe Horn i Rom Eiendom til avisen.

Opphopningen av unge bråkmakere ved Oslo sentralstasjon er blitt så alvorlig at stortingsrepresentant Jan Bøhler har løftet saken opp til øverste nivå – til justisminister Anders Anundsens (Frp).

Både Bøhler, Nokas, som har ansvaret for vaktholdet, og Rom, som drifter Oslo S, krever mer synlig politi når det skjer mest.

Justisdepartementet sier Anundsen vil svare Bøhler direkte. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.