RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

106 Smestad-elever skal følge det nye naturkartet


NATURKART FOR HOFFSELVA: Dronningfossen pryder forsiden på det nye naturkartet. Foto: Vidar Bakken. Innfelt foto: Julie Løddesøl
NATURKART FOR HOFFSELVA: Dronningfossen pryder forsiden på det nye naturkartet. Foto: Vidar Bakken. Innfelt foto: Julie Løddesøl
Hoffselvens venner har ved flere anledninger vist at de tar vennskapet alvor. Nå kommer naturkartet til glede for store og små.

SMESTAD: Mandag lanserer Hoffselvens venner sitt splitter nye naturkart. Det er laget i samarbeid med Naturvernforbundet Oslo og Akershus.

Adopterte elven

– Smestad skole adopterte i fjor et strekk av Hoffselvvassdraget, og mandag skal de 106 elevene på 3. trinn ut på tur med kartet. Det de lærer i marken skal brukes i undervisningen i både naturfag og matematikk. Hoffselvens venner håper også at grunnskolene nær Holmendammen vil ta i bruk naturkartet, som viser detaljer fra elvedraget herfra og sør for Hoffsdammen, sier Julie M. Løddesøl, i styret for Hoffselvens venner.

Les også: Med 100 langs Hoffselven

Kan brukes av alle

Naturkartet viser blomster, trær, fugler og fisk som lever i og ved bekkene som til slutt danner Hoffselven. I tillegg har det litt historie om gårdene i området, og et geologikart. Naturkartet kan brukes av alle, men er i store trekk myntet på barn.

Les også: Den hemmelige perlen

Inn i elvejuvet

– Det er noen stolte venner av Hoffselven som inviterer alle interesserte til lansering mandag 1. september med oppmøte på Smestad skole kl. 09.00. Alle er velkomne til å bli med på turen. Kle deg etter været og bli med inn i elvejuvet mellom Bjørnebodammen og Smestaddammen, oppfordrer Løddesøl.

Naturkartet er finansiert med bidrag fra Bydel Ullern, Sparebankstiftelsen, Xellia Pharmaceuticals, Hafslund og Hegnar Media.

Les også:

– Bedrøvelig at de ikke tenker lenger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere