RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10,7 millioner til Bogstad Vinterparadis


Bo Callander var raus med klemmer da nyheten fra Camilla Wilhelmsen (Frp) om 10,7 millioner til Bogstad Vinterparadis kom. Foto: Vidar Bakken
Bo Callander var raus med klemmer da nyheten fra Camilla Wilhelmsen (Frp) om 10,7 millioner til Bogstad Vinterparadis kom. Foto: Vidar Bakken
Fredag den 13. kom beskjeden til initiativtaker og prosjektleder Bo Callander. Frp sørger for at 10,7 millioner blir bevilget til kunstisbanen.

BOGSTAD: – I dag er jeg stolt. Kravet fra Frp i revidert budsjett var at 10,7 millioner måtte på plass, slik at Bogstad Vinterparadis kan åpnes til vinteren. Vi kontaktet Oslo idrettskrets for å høre hvilket anlegg som var viktigst for Osloidretten å ferdigstille. Dette sto høyest på prioriteringslisten og som det idrettspartiet vi er, fulgte vi idrettskretsens innstilling, sier leder av Oslo Frp, Camilla Wilhelmsen.

Mange klemmer

Vi møtte Wilhelmsen og Callander på driving rangen på Bogstad. At Wilhelmesen så glad ut og Callander virket lykkelig er en klar underdrivelse.

– Dette fortjener en kjempeklem. Det er fantastisk, en gledens dag på selve fredag den 13, utbryter Callander som gir rause klemmer.

– Da kan vi bestille aggregatene vi mangler og vi kan få is allerede i november. Uten dette hadde det ikke skjedd noe i vinter. Jeg må bare gjenta, dette er fantastisk, sier Callander med ny klem til Wilhelmsen.

Les også: Byggestart for Norges største kunstisbane

– Spiller sammen

– Dette viser at ting virker. Når vi spiller sammen for det beste for idretten, da får vi det til. Frp har støttet kunstisplanene hele veien, smiler Frp-lederen.

I dag er driving rangen kunstgressgrønn med flere golfspillere i aksjon. Under det grønne er fryseelementene på plass, klar til å bli koblet til nye aggregater. Flomlysanlegget er for lengst på plass, sammen med bygget for tekniske rom med kunstgress på taket.

Flere sakser

– Tenk at vi snart kan åpne Nord-Europas største kunstisanlegg. Det er ikke bare Frp som skal takkes. Når vi åpner i desember, må vi kjøpe inn flere sakser når snoren skal klippes. Her er det så mange som har stått på av politikere i bydelen, byråd og bystyre, for ikke å snakke om idrettskretsen, Røa idrettslag, sponsorer, banker, legater og alle enkeltpersonene som har gitt penger eller bidratt med frivillig innsats. Jeg er så glad at jeg sikkert har glemt noen, men alle huskes likevel, sier Callander.

Les også: 225 000 meter med rør på dugnad

En sen nattetime

Han fikk ideen for nesten syv år siden, da han en sen nattetime etter en fest passerte driving rangen på Bogstad. «Her kunne det vært fint med en kunstisbane», tenkte Callander, etter idrettslagets mange års slit med naturis på Røabanen.

Resten er historie med store oppturer, men også noen nedturer. Planene for banen er en side av det. Personlig har Callander opplevd alt fra å bli hyllet og hedret med tittelen «Årets navn» og med kulturpris på den ene side, til grove beskyldninger, hærverk og drapstrusler på den annen side. Men det er glemt nå.

– Den siste gladmeldingen har ikke helt gått opp for meg ennå, sier Callander med nok en klem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere