Gå til sidens hovedinnhold

11 mill. for å bo som Mette-Marit

Signert arkitekten bak Skaugum og Oslo Rådhus.

NORDBERG: 11,2 millioner var taksten på eneboligen på 238 kvm (P-rom) i Bregneveien 27 på Nordberg.

– Tidligere å år solgte jeg en flott eiendom lenger ned i Bregneveien for 11,3 millioner, – men den trengte fullstendig oppussing og rehabilitering. Denne boligen er i langt bedre stand, sa megler Henrik Berg i Privatmegleren Ullevål stadion til Nordre Aker Budstikke før visningsrunden.

Med dette salget friskt i minne, mente Berg at 11,2 millioner slettes ikke var noen «upris».

Det syntes ikke de tre budgiverne heller. Nylig ble eiendommen på 1,3 mål solgt for 11.350.000 kroner.

Arkitektegnet

Mannen som står bak det populære objektet er ingen ringere enn Arnstein Arneberg (1882-1961), arkitekten bak kronprinsboligen på Skaugum i 1932. På CV-en har Arneberg dessuten Oslo Rådhus, som han vant arkitektkonkurransen for sammen med Magnus Poulsson i 1916-18, restaureringen av Oslo Domkirke i 1950, og utformingen av FNs sikkerhetsråd i New York, samme år. Arneberg tegnet en rekke kirker og villaer rundt om i Norge, blant annet Mustadvillaen i Madserud allé (1911).

Om det er arkitekten som trekker prisen opp, synes berg det er vanskelig å mene noe om.

– Men dyktige arkitekter har jo en tendens til å tegne finere og mer funksjonelle boliger, så det er nok snarere boligens kvaliteter enn selve navnet på arkitekten som driver prisen. Arneberg er jo meget anerkjent for sitt arbeid, sier han.

Stort press

– Trykket i markedet i bydelen vår er meget høyt om dagen. Men det er helt klart familieboligene som er mest populære. For leilighetene er det mer «normalt», sier Berg.

Han viser til flere salg godt over takst blant annet i Tåsen Haveby og i Nils Bays vei.

– En bolig i Sognsvannsveien med prisantydning 6 millioner gikk 1,1 over takst, med hele åtte budgivere. Interessen for eneboliger i området er svært stor, sier Berg.

LES MER BOLIGSTOFF FRA NAB.NO:
- Vil fungere bedre med flere boliger

Har huset verneverdi

dittOslo.no gir deg forbrukerstoff om bolig og interiør her!


Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin