*Nettavisen* Nyheter.

1,1 million over takst i Søndre Nordstrand

Boligprisene er på vei nedover, men det la ingen demper på budgivningen da to familier kjempet om denne eneboligen på Dal/Brenna.

SØNDRE NORDSTRAND: Eneboligen i Dalsroa 26 er på 139 kvadratmeter og er ikke spesielt fancy, men har en stor hage og standard så man kan flytte rett inn.

Taksten var på 4,4 millioner kroner, men salgssummen endte på 5.565.000 kroner.

Det er svimlende 1,1 millioner kroner og mere til over takst!

LES OGSÅ: Snøhetta skal forvandle bensinstasjon

Heftig budrunde

– Vi hadde vel 12-13 på visning og syv navn på listen, men bare to budgivere. Det ble imidlertid en veldig lang og heftig budrunde mellom disse to, sier megler Ola Fornes, daglig leder hos Ihus Bekkelaget/Lambertseter.

– Det er jo litt spesielt at et hus her går 1,1 millioner over takst. Det var egentlig ikke så lav takst heller, og ingen wow-standard. Nabohuset ble solgt for under fire millioner for et år siden, sier Fornes.

– De som kjøpte huset er en vanlig familie fra nærområdet, som skal bruke huset som det er. Dal/Brenna er et veletablert og superbarnevennlig strøk. Det er mye bebyggelse, men rolige veier hvor man kan få en fin enebolig til en grei pris. Det er veldig fint her, og mange flytter hit fra leiligheter på Mortensrud, sier Fornes.

LES OGSÅ: Her får du byens billigste fjordutsikt

Mye kjøp og salg

Selv om de siste tallene fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening viser at boligprisene går nedover, er det likevel god aktivitet på boligmarkedet. Det bekrefter Fornes.

– Vi har hatt en god måned nå, selv om det er litt varierende. Det er ikke fryd og gammen på alt, men det er fullt mulig å få godt betalt for gode objekter, sier Fornes.

– Presentasjon og lokalkunnskap er viktig. Det er alfa og omega i denne bransjen, hvor det er stor konkurranse, sier Fornes.

– Man må skille seg ut og få de rette folkene på visning, samtidig som annonsen må gjenspeile boligen. Da kan man oppnå høy pris, selv om 1,1 million over takst ikke er gjengs.

LES OGSÅ: Stor interesse for støytomt under E6

Seksmillioners rekkehus

I tillegg til kjempesalget i Dalsroa, solgte Ihus Bekkelaget/Lambertseter nettopp et rekkehus uten garasje i Solbakkeveien på Høyenhall for 400.000 kroner over takst.

Solbakkeveien
Dette rekkehuset i Solbakkeveien på Høyenhall ble solgt for nesten seks millioner kroner.

– Det kom over 50 på visning og prisen endte på 5,9 millioner. Det er mye for et rekkehus i det området, sier Fornes.

– Meglerne våre Stefan Safri og Andre Friestad solgte også fire enheter i et nybygg under oppføring på Høyenhall. Prisantydningene var 7,5 millioner, og alle fire gikk unna etter første visning!

LES OGSÅ: Vil ha barn på taket av nybygg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.