Gå til sidens hovedinnhold

110 år med ur og optikk

Enger Ur & Optikk feiret 110-årsjubileum i slutten av november. Nå håper 4. generasjons urmaker, Ida Elise Enger (28), på flere gode år på Frogner.

BYGDØY ALLÉ: 24.november 1898 startet første generasjon i bransjen, H.G. Enger, en urmakerforretning i Niels Juels gate. Etter flere gode år, åpnet hans sønn Ørnulf en urmakerforretning i Bygdøy allé 25 i 1935.

Vi trives veldig godt i området. Her er mange trofaste kunder som setter pris på service og vet hva de vil ha, sier Ida Enger til Lokalavisen.

Tross sin unge alder har hun allerede vært daglig leder for urmakerforretningen i fire år.

Jeg er utrolig privilegert, og det var aldri tvil om at jeg skulle drive med dette. Det har kommet inn med morsmelka, ler Ida.

God Håndverk

Ida Enger og hennes forgjengere har alltid satt kundeservice og godt håndverk høyt.

Vår nisje er at vi skal være best på kundeservice, og at vi har dyktige folk som kan sitt fag. Her i butikken har vi eget verksted, og det er alltid en håndverker på jobb. Så her er det mye faglig kompetanse, sier hun.

Ny generasjon på vei

På jubileumsdagen 24. november var det mange som var innom den populære urmakerbutikken.

Vi hadde et eget arrangement den dagen med flere gode jubileumstilbud.

Blir det 110 nye år for Enger Ur & Optikk?

En ny generasjon er på vei. Men jeg kommer ikke til å presse på for at ungen min skal ta over for meg. Jeg vet hva mine foreldre tenkte og jeg kommer til å gjøre det samme videre. Men det hadde vært hyggelig om de neste generasjonene er villig til å fortsette videre, sier Ida .

Hva har du gjort de fire årene du har drevet forretningen?

Jeg føler jeg har tatt vare på de gode tradisjonene til firmaet. Vi satser fortsatt på merkevarer. Men det mest drastiske jeg har gjort er forandringen på fasaden i butikken, avslutter Ida Enger.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå