1200 hurrarop på Lambertseter

1200: Hele 1200 barn fra områdets barnehager gikk i 16. mai-toget på Lambertseter. Cec. Thoresens vei var nesten ikke lang nok. FOTO: Arne Vidar Jenssen

1200: Hele 1200 barn fra områdets barnehager gikk i 16. mai-toget på Lambertseter. Cec. Thoresens vei var nesten ikke lang nok. FOTO: Arne Vidar Jenssen

Selvfølgelig er 17. mai den store dagen, men for de aller yngste er det mist like stas på den 16. For da får de gå i tog. 1200 gjorde det på Lambertseter.

 

 

 

 

 

POLITIHESTER: I år var politihestene igjen på plass for 16. mai-toget på Lambertseter. FOTO: Arne Vidar Jenssen

 

 

1200: Hele 1200 barn fra områdets barnehager gikk i 16. mai-toget på Lambertseter. Cec. Thoresens vei var nesten ikke lang nok.

LAMBERTSETER: Den lengste feiringstradisjonen er selvfølgelig på 17. mai, men i en årrekke har barnehagene gått sine tog på 16. mai. På Lambertseter var det i år hele 1200 barn fra nærområdets barnehager + skolekorpset fra Karlsrud som gikk i tog dagen før dagen.

Og i år var også politihestene igjen på plass.

Lang vei

Mange har erfart at 17. mai-toget har vært en lang og krevende marsj. Men når man bare er "en alen lang", er det mer enn nok å gå fra Karlsrud skole til Lambertseter kirke.

Derfor var det noen av de aller minste som tok oppstilling ved Lambertseter senter eller koplet seg på under veis.

LES OGSÅ VÅR GUIDE TIL 17. MAI I OSLO

Transport

Og om man er så heldig å ha en "firmabil" i barnehagen og dyttevillige voksne, går transporten vesentlig lettere.

For skolekorpsene er 16. mai-toget med barnehagene en fin øving til den virkelig store dagen. Musikken på Karlsrud skole fikk en god oppvarming i Lambertseter-toget.

Vårfølelse

Været er ofte det store samtaleemnet for de vokse før nasjonaldagen. Bekymringer for regn og kaldt henger over oss.

De som gkk i tog 16. mai fikk det nesten perfekt. Sola forsøkte å bryte gjennom, det var 16-17 grader og regnskyene gikk i alle fall ikke over Lambertseter.

Det ble med andre ord reneste vårfølelsen.

Fest

Og etter at toget var løst opp ved Lambertseter kirke, gikk alle til hver sin barnehage hvor det var anledning til å gi slitne bein en liten hvil før det var 16. mai-fest.

Fredag er det en ny dag med hurra, flagg og is.

LES OGSÅ:

LEDER: Flaggdebatten er en ikke-sak

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.