RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12.000 fattige bybarn: SKAM FOR BYEN

Hele 12.000 fattige barn lever i Oslo. SVs ordførerkandidat har fått nok av Frps "usynliggjøring av fattige barn".

Fattigdommen i Oslo er ikke et nytt fenomen, men det er særlig i innspurten mot valget at saken blir brennhet. De 12.000 fattige barna i hovedstaden må si nei til fritidsaktiviteter, ferieturer og annet kos som koster penger. Enkelte har til og med problemer med å skaffe seg klær og mat, skriver NRK Østlandssendingen.

SVs ordførerkandidat Marianne Borgen fremmet et forslag til bystyret denne uken om at sosialkontorene må lytte til og ta hensyn til de fattige barna. Hun ønsker også at byrådet kommer opp med en egen handlingsplan for bekjempelse av denne skammens fattigdom.

- Det er en skam for en by som Oslo å ha et stort barnefattigdomsproblem. Fattigdom blant barn er et alvorlig problem i Oslo, og vi er nødt til å gjøre noe med det. Fattigdom går i arv, og vi vet at mange barn i fattige familier i Oslo har en forferdelig vanskelig hverdag, sier hun til NRK.

Frp fnyser tilbake

Sosialbyråd i Oslo, Sylvi Listhaug fra Frp, avviser kritikken fra Marianne Borgen (SV). Hun mener det allerede er en plan for bekjempelse av dette problemet.

- Jeg synes Marianne Borgen skulle skamme seg. Vi har et apparat som er spesielt rettet inn mot å følge opp barnefamilier. Mange av barna har minoritetsbakgrunn, og vi mener den riktige veien å gå er å sørge for at foreldrene får norskopplæring og arbeidstrening slik at de kan komme ut i arbeidslivet. Vi ser at det å komme seg ut av fattigdom i stor grad handler om å få et arbeid å gå til, sier Listhaug til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere