RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

120.000 kollektkroner borte fra kirke


SAVNER PENGER: Vestre Aker kirke i Ullevålsveien.
SAVNER PENGER: Vestre Aker kirke i Ullevålsveien. Foto: Arkivfoto
Til sammen 120.000 kroner samlet inn i kollekt i Vestre Aker kirke over flere år er savnet. Politiet henla saken i sommer.

ST. HANSHAUGEN:  Vestre Aker menighet oppdaget i mai i fjor at kollekt samlet inn under gudstjenester de siste årene ikke hadde gått til de kristne organisasjonene de skulle gå til, skriver avisa Dagen.

Menighetsrådet i Vestre Aker kirke anmeldte forholdet 25. juni i fjor. Politiet henla saken 8. juli, på grunn av manglende kapasitet. I august klagde Vestre Aker menighetsråd inn henleggelsen for statsadvokaten i Oslo, men henleggelsen ble opprettholdt.

Ifølge menighetsrådet tas pengene ut i sakristiet etter at kollekten er samlet inn under en gudstjeneste. Der teller to personer pengene, før de legges i en forseglet plastpose som legges i en nattsafe eller i en bank.

– Vi vil forsøke å lage så vanntette prosedyrer som mulig, men det vil alltid være et element av tillit i dette. Det er ikke til å komme fra, sier Terje Nybøe, som sitter i menighetsrådet, til avisa. (©NTB)

Les også: Barneranere for retten
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere