RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

126 mill. i utbytte

Acta har investert stort i kontorlokaler på Skullerud. Nå deler de ut 126 millioner kroner i utbytte til 1 500 Oslo-borgere.

Skullerud: For å sette det litt på spissen, så ligger det 600 milliarder kroner og sover i norske banker. Den lave renten gjør at folk taper penger på å ha pengene i banken. Derfor bør folk ha et mer aktivt forhold til sin økonomi og satse på investeringer i for eksempel eiendom, sier Jan W. Roll, daglig leder for Oslokontoret til Acta.

Konkret

Acta driver med investeringsrådgivning, og de siste årene har de satset stort på eiendomsinvesteringer. Gjennom ulike porteføljer plasserer de kundenes penger blant annet i eiendom. De siste årene har de kjøpt 41 499 kvadratmeter kontorlokaler i Olaf Helsets vei på Skullerud.

De satser på langsiktige leietakere i stat og kommune. Leietakerne de har fått inn på Skullerud er blant annet Oslo kommune, Voksenopplæringen (VOX) og Findexia (Gule Sider).

Folk synes eiendom er et konkret investeringsobjekt, da kan de gå og ta på bygget de er medeier i, forteller Jan W. Roll.

Langsiktig

I dag er Acta den største private eiendomsbesitteren i Norge. Selskapet har 30 000 kunder i Norge og forvalter omtrent 55 milliarder kroner, hvorav 30 milliarder er investert i eiendom. Oslofolk har investert 1,3 milliarder kroner i eiendom gjennom Acta. I disse dager deler selskapet ut over 126 millioner kroner til 1 500 kunder i Oslo som har investert i eiendomsproduktene deres.

For oss er det viktig med langsiktige leiekontrakter, det gir mindre risiko og bra avkastning over tid, sier Roll.

Acta har tidligere stort sett konsentrert seg om Norge, men på grunn av dyr kvadratmeterpris satser de nå mer i utlandet, blant annet i utleieboliger i Sverige og kontorbygg i New York.

Vi er skeptiske til Oslo-markedet fordi det virker som det er på topp nå, vi satser derfor mer i utlandet, sier Roll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere