RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 år for hevndrap


Haidar Hussain (t.v) og Ali Ayaz Shafa ble torsdag dømt til 13 års fengsel for drap på en 41 år gammel kvinne i juni 2006.
Haidar Hussain (t.v) og Ali Ayaz Shafa ble torsdag dømt til 13 års fengsel for drap på en 41 år gammel kvinne i juni 2006.
Haidar Hussain og Ali Ayaz Shafa ble i dag kjent skyldig i drapet på en 41 år gammel kvinne på Torshov for to år siden.

Dramaet som utspant seg like før midnatt 25. juni 2006 var, ifølge påtalemyndigheten, en ren likvidering av den narkomane 41-åringen. Oslo tingrett ga imidlertid ikke aktoratet medhold i tiltalen om overlagt drap og dommen lyder på forsettlig drap.

Ifølge VG mente flertallet av dommerne at aktoratet ikke hadde klart å bevise at drapet var en planlagt og veloverveid handling. I dommen blir imidlertid skuddene omtalt som et hevndrap.

Haidar Hussain (23) og Ali Ayaz Shafa (21) ble dømt til 13 års fengsel. Påtalemyndigheten hadde lagt ned påstand om 20 års fengsel for disse to.

Frifunnet

Aktoratet ville også at en 21 år gammel mann skulle dømmes for overlagt drap, siden han holdt vakt utenfor leiligheten.

Her mente flertallet av rettens medlemmer at aktoratet ikke har lagt frem tilstrekkelig med bevis i retten og frifant mannen.

Hevnaksjon

Ifølge dommen avfyrte Hussain og Shafa, med hver sin pistol, til sammen 18 skudd i leiligheten.

Grunnen til drapet skal være en hevnaksjon etter at den drepte damen hadde gitt Hussains kjæreste en dødelig dose med heroin uken før.

Den 41 år gamle kvinnen var siktet for uaktsomt drap etter denne episoden, som ifølge venner skal ha knust Hussain. Han klandret den narkomane kvinnen for kjærestens dødsfall, noe som skal ha ført til en fatal hevnaksjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere