13.560 på sommerskolen ..og 5.400 av dem ville svømme i sommer

 

 

Aldri før har det vært så mange Oslo-barn som skal bruke sommeren på Sommerskolen. Aller helst vil de på kurs hvor de får svømmetimer.

– – Det er 600 flere elever enn i fjor. De siste fire årene har vi mer enn doblet antallet, sier sommerskolerektor Kirsten Riise.
Hun kan fortelle at kursene som har en daglig time svømming som fysisk aktivitet, har størst påmelding.

"Alle" vil svømme

Hele 5.400 av søkerne vil ha svømmetimer i sommer.
– Og det er kurs vi tilbyr på 18 steder. Kurset på Geitmyra matkultursenter for barn har også vært veldig populære, sier Riise.
Mer overraskende er kanskje at det faget aller flest ønsker å jobbe med i sommer, er matte. Faktisk har 5.500 av søkerne på barne- og ungdomsskolen hatt matematikk som førstevalg. Journalistspirer er det også en del av i Oslo: norskkursene "Sommerjournalisten" og "Sommerredaksjonen" har hatt mange søkere, kan Riise fortelle.
Det finnes noen få restplasser igjen, men det er svært så tynt utvalg nå:

Ledige boksafariplasser

Er du barn mellom sju og ni år, var det torsdag bare ett eneste ledig tilbud igjen:
Fra 24. til 28. juni kan du melde deg på kurset "Boksafari – kosete kaniner og bråkete bavianer" på Møllergata skole eller Vinderen skole. Totalt på disse to skolene var det torsdag 12 plasser igjen.
Det er faktisk det eneste kurset igjen, hvor det er ledige plasser for barn.
Er du ungdom over 17 år, er det noen flere restplasser – men ikke mange. Den samme uken, fra 24. til 28. juni, er det noen ledige plasser igjen på kurset "Forfattersommer" på Nydalen skole for unge mellom 17 og 19 år. På samme skole og i samme uke er det dessuten en god del ledige plasser for personer mellom 17 og 30 år som vil ha en ny mulighet til å ta matte- eller naturfageksamen VG1 for yrkesfag/lærlinger.

Kinesisk i sommer?

Etter denne uken, er det bare ett eneste kurs der det finnes ledige plasser å oppdrive: Fra 1. til 5. juli kan du prøve å lære kinesisk på Nydalen skole. Her var det torsdag to ledige plasser for unge mellom 17 og 19 år ...
– Restplassene forsvinner fort. Det er mange foreldre som er flinke til å følge med på nettsidene våre, sier Riise.
Det er i år den åttende gangen Utdanningsetaten og Universitetet i Oslo inviterer til Sommerskolen – i år med 60 ulike kurs på 35 kurssteder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.