14-åring på moped

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

En rekke bilførere uten førerkort, innbrudd på legesenter, snøfresertyveri og pågripelse av falske brannkontrollører. Les mer om hva Manglerudpolitiet har gjort denne uka.

Uten gyldig førerkort

MANGLERUD: Politiet stanset mandag klokken 10.28 en bil i Plogveien. Den 43 år gamle mannen som satt bak rattet hadde ikke gyldig førerkort og er nå anmeldt for forholdet.

Innbrudd på legesenter

KANTARELLEN: Mandag klokken 08.28 fikk politiet melding om at det hadde vært innbrudd på Kantarellen legesenter. Tyvene hadde knust et vindu og tatt noen penger fra en kasse. Det var rotet en del rundt i resepsjonen, men ingen medisiner skal ha blitt stjålet.

Innbrudd

HELLERUD: Klokken 15.39 mandag fikk politiet en melding fra en bolig i Stordamveien. i løpet av dagen hadde tyver vært inne i huset. De hadde kommet seg inn gjennom et knust vindu i en verandadør. Det er litt uklart hva og hvor mye som er stjålet. Politiet har gjennomført åstedsundersøkelser.

Vanskelig nasker

LAMBERTSETER: Mandag klokken 20.13 fikk politiet en telefon fra Europris i Cecilie Thoresens vei om en at de hadde tatt en nasker som var litt vanskelig. Da politiet kom til fikk de verifisert den 37 år gamle mannens identitet. Han blir nå anmeldt for forholdet og bortvist fra butikken.

Krasjet i autovern

MORTENSRUD: En bilfører kolliderte mandag klokken 21.50 i et autovern i Mortensrudveien nedenfor Kantarellen. Føreren hadde fått sleng på bilen og dratt med seg en lyktestolpe før han kolliderte i autovernet. Det er usikkert hvor stor fart bilen hadde. Føreren er nå anmeldt for skade på tredje manns eiendom (lyktestolpe og autovern). Ingen personer kom til skade i ulykken.

Falsk innbruddsmelding

BOGERUD: Politiet fikk like før klokken to natt til tirsdag melding om at det var innbrudd på gang i noen boder i Stallerudveien. En mann med hvit hettejakke og sort sekk ble observert gående bort fra stedet. Da politiet kom til kunne de ikke finne mannen og heller ikke se noen tegn på innbrudd.

Stjal snøfreser

HOLTET: I vinter er det stjålet en rekke snøfresere i vårt distrikt. Klokken 09.41 tirsdag fikk politiet nok en melding. Denne gangen fra Ekebergveien på Holtet. Det var ikke observert noen personer eller biler i forbindelse med tyveriet.

– Det er viktig at folk setter inn freseren i en garasje eller låser den fast når de er ferdige med fresingen. Det har vært mange slike tyverier i det siste og det kan være lurt å sikre seg best mulig, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Høy fart i mobilen

E6: En 43 år gammel mann ble tirsdag formiddag stanset av politiet etter at en patrulje lå etter bilen i høy fart og observerte at føreren brukte håndholdt mobiltelefon. Det ble ikke gjort noen måling av hastigheten og føreren fikk tilbud om å vedta et forelegg om mobilbruk på stedet, noe han gjorde før han fikk kjøre videre.

Tok safe

BØLER: To tyver ble forstyrret i det de var i ferd med å bære bort en safe fra en bolig i Guristuveien tirsdag kveld. Politiet ble varslet og de to tyvene stakk til fots langs t-banelinja. De ble ikke funnet. Innbruddet skjedde like før klokken 20 på kvelden.

Tatt med marihuana

EKEBERG: En 18 og en 19 år gammel mann er anmeldt for besittelse av marihuana etter at de ble stoppet i Ekebergveien tirsdag klokken 23.24.

Uten førerkort, med marihuana

HOLMLIA: En 23 år gammel mann ble klokken 02.12 natt til onsdag stanset ved Holmlia togstasjon. Mannen hadde ikke gyldig førerkort for bil og er nå anmeldt for forholdet. En 21 år gammel mann som var passasjer i bilen var i besittelse av litt marihuana. Han er anmeldt for forholdet.

Uten førerkort, igjen

MORTENSRUD: En kvinne som for all tid er fradømt retten til å føre bil ble stanset av politiet klokken 12.04 onsdag ved Mortensrud T-banestasjon. Kvinnen er nå nok en gang anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Pågrep falsk brannkontrollør

NORDSTRAND: Onsdag morgen fikk en kvinne på Nordstrand en telefon fra noen som utga seg fra å være fra brannvesenet. Mannen i telefonen sa at de senere på dagen ville komme på besøk for å utføre kontroll. Kvinnen ble mistenksom og ringte politiet. Brannvesenet hadde ingen slike kontroller gående, så en patrulje ble sendt til adressen. Litt senere på formiddagen ringte det nok en gang til kvinnen. Denne gangen var det noen som utga seg å være fra Norsk brannvernforening. De varslet også et besøk på adressen. Utpå dagen dukket det opp en mann som ble pågrepet. Like etter kom nok en mann, han forsøkte å stikke fra stedet, men også han ble pågrepet. Begge karene, som er 21 og 35 år gamle, ble tatt med inn på stasjonen hvor de ble grundig sjekket mot andre liknende saker, uten at det ble funnet noen kobling. Mennene ble etter hvert dimittert, men den ene av dem blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

– Her vi vil bare retten en stor takk til publikum som er årvåkne og følger med og varsler politiet slik at vi kan ta folk før noe skjer. Det er viktig at publikum ikke lukker opp for folk som ikke kan legitimere seg, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Uten førerkort

GJERTSRUD: En 30 år gammel mann ble onsdag klokken 21.56 stanset av politiet i Enebakkveien ved Gjertsrud. Mannen hadde ikke gyldig førerkort og er nå anmeldt for forholdet.

Ulovlig prøvekjøring

GJERTSRUD: En 42 år gammel mann og en 21 år gammel kvinne er anmeldt etter at de ble stanset av politiet ved Gjertsrud onsdag klokken 21.54. Kvinnen prøvekjørte bilen som manglet ekstra speil i frontruta. Den 42 år gamle mannen kunne heller ikke fremlegge papirer på at han har gjennomført trafikalt grunnkurs, noe det er krav om hvis man skal drive prøvekjøring.

Tatt i stjålet bil

MOSSEVEIEN: En 30 år gammel kvinne og en 37 år gammel mann ble pågrepet etter at de ble stanset langs Mosseveien like sør for avkjøringen til Ulvøya klokken halv tre natt til torsdag. Det viste seg nemlig at bilen var stjålet på Grønland den 2. mars. Det ble også funnet mindre mengder amfetamin i bilen.

Kjørte i fylla

MOSSEVEIEN: Like etter klokken 17 torsdag ble en 42 år gammel mann stanset på Mosseveien. Mannen var påvirket av alkohol og ble pågrepet og kjørt i sentralarresten for utvidet prøve. Mannen blir også anmeldt for å ha kjørt på rødt lys. En passasjer overtok rattet i bilen.

14-åring på moped

HAUKETO: Klokken seks torsdag kveld ble en mopedfører stanset i Øvre Prinsdals vei. Det viste seg at føreren bare var 14 år gammel. Han ble anmeldt for forholdet og kjørt hjem til sin mor som eier mopeden. Politiet vil følge opp familien etter hendelsen.

Bil i brann

ULSRUD: Halv elleve torsdag begynte det å brenne i en parkert bil Ulsrudveien. Bileieren hadde selv slukket brannen, men han hadde fått i seg en del røyk og pulver fra brannslukkingsapparatet. Han ble derfor kjørt til Legevakten for sjekk. Saken sendes videre og avgjøres av bileiers forsikringsselskap.

Uten førerkort

MOSSEVEIEN: En 37 år gammel mann er anmeldt etter at han, uten førerkort, ble tatt bak rattet på en bil på Mosseveien klokken 02.48 natt til fredag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.