144 meter rør under vannet

Onsdag morgen forberedte man trekket av det lange røret. Det skulle koples til kabel som allerede var lagt under vannet.

Onsdag morgen forberedte man trekket av det lange røret. Det skulle koples til kabel som allerede var lagt under vannet.

Anleggsvirksomheten er for tiden stor ved Østensjøvannet. Onsdag kl. 09.30 startet en spesiell og komplisert manøver. Da skulle 144 meter av de store fjernvarmerørene trekkes under sørenden av vannet.

Rør og krok ble møysommelig satt sammen

Røret er klart for å bli trukket ned i det ferdigborrete hullet

144 meter rør har begynt å sige sakte ned i bakken og skal under vannet og opp igjen ved garasjene på andre siden.

ØSTENSJØVANNET:Sist uke skrev Nordstrands Blad om de store rørarbeidene.

Det har jo vært mye frem og tilbake om hvordan vi skulle legge rørene i dette naturområdet, sier informasjonssjef Morten Schau i Hafslund Fjernvarme. Løsningen vi nå gjennomfører er i forståelse med Østensjøvannets Venner, og når vi har disse med oss, mener vi det blir på mest skånsomme måte.

De siste dagene har de lange og tungene rørene blitt sveiset sammen på parkeringsplassen, og samtidig har det blitt boret hull under vannflaten.

Onsdag morgen begynte trekket.

Anleggsfolkene mener dette skal kunne gjøres i løpet av dagen, sier Schau mens forberedelsene gjøres. Neste uke tar de den andre halvdelen.

Gravemaskiner bukserte de tunge rørene og trekkbolten slik at de kunn koples sammen, og så begynte det lange røret forsiktig å bevege seg. Stussen forsvant ned i bakken. Det knirket i underlaget, og både arbeidere, folk fra Hafslund og noen nysgjerrige tilskuere kunne se at arbeidet kom i gang.

For å få gjort disse store arbeidene har det som alle ser blitt satt en del spor i terrenget. Dette skal vi selvfølgelig utbedre, men kan ikke få gjort det før til våren. Men vi har en detaljert plan for å få området så fint som mulig igjen. Vi skal gjerne komme tilbake til dette og fortelle Nordstrands Blads lesere hvordan området skal bli når alt er ferdig, sier Schau
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag