*Nettavisen* Nyheter.

15-åring sparket, slått og ranet på Røa

OVERFALT OG RANET: Her ved Røakrysset ble 15-åringen fra Bogstad overfalt, sparket, slått og ranet sent lørdag kveld. Foto: ARKIVFOTO

Gutten (15) var på vei hjem til Bogstad sent lørdag kveld, da han ble overfalt og ranet av karatesparkende eldre gutt.

RØA: 15-åringen hadde vært på besøk hos venner og sto og ventet på en buss mot Voksen/Sørkedalen like etter midnatt lørdag kveld.

Sparket mens han lå nede

– Da han ventet på buss i Røa sentrum, kom en eldre gutt eller ung mann, cirka 16 år+, cirka 1.90 høy, barhodet og antakelig østeuropeisk, med sort eller mørk boblejakke med skrift på ryggen opp bak min sønn og sier på gebrokkent norsk at min sønn skal gi ham jakken sin, forteller offerets far til Akersposten.

– Min sønn blir «karatesparket» og slått ned og sparket i hodet mens han ligger nede. Han sier at han driver kampsport og at min sønn skal gi ham penger. Min sønn gir fra seg 100 kroner som han har løst i lommen, sier faren.

Reddet av to personer

Men overfallsraneren er ikke fornøyd med utbyttet.

– Raneren skal ha mer av verdi og fortsetter med spark. Det kommer to voksne personer gående oppover Vækerøveien mot Røa Sentrum, og dette redder gutten fra langt alvorligere skade, sier faren.

15-åringen har fortalt at da løp gjerningsmannen fra stedet, og han har da gått omtumlet hjem fra Røa til Bogstad – skadet i bena, høyre hånd, som han brukte til å forsøke å skjerme seg fra sparkene med da han lå nede – og i hodet.

– Betenkelig

– Det er svært betenkelig at våre barn ikke lenger kan ferdes trygt i nærområdet, sier 15-åringens far til Akersposten. Han henstiller nå politiet til å overvåke blant annet Røa sentrum bedre.

Faren har følgende oppfordring: Utvid åpningstidene på Majorstua politistasjon, slik at den blir døgnåpen og åpen i helgene.

– Politiet i Oslo trenger langt større ressurser, og det gjelder alle politistasjonene i Oslo, med den utviklingen man nå ser, med blant annet eldreran og voldtekter, sier han.

– Det er viktig at man han en politistasjon man føler en nærhet til, og da er det viktig at den er åpen, sier han. Han frykter at det er mange alvorlige tilfeller som ikke blir anmeldt på grunn av for eksempel åpningstidene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag