RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sjef for en uke: Bjørn-Tore Graadal byttet denne uken ut skolepulten med Café Condio. Han har trivdes godt med jobben.
Sjef for en uke: Bjørn-Tore Graadal byttet denne uken ut skolepulten med Café Condio. Han har trivdes godt med jobben. Foto: FOTO: HANNA EIDAL

15-åring tok styringen på Café Condio

15 år gamle Bjørn-Tore Graadal liker å ha kontrollen. Denne uken har han vært sjef for hele Røde Kors’ Café Condio.

MAJORSTUEN: Denne uken har Bjørn-Tore Graadal hatt arbeidsuke. Han valgte å søke jobb som sjef på Café Condio, som én av de fire ressurssenteret til Oslo Røde Kors.

– Dette er noe jeg kan få litt mer erfaring av, sier han.

Caféen holder til i den gamle VM-paviljongen, som de deler med Hamna fritidsklubb.

Paviljongen, som ble brukt i forbindelse med Ski-VM 2011, ble designet av Snøhetta og flyttet fra Slottsparken for at Café Condio og Hamna skulle få bruke den til sine formål.

Nå står den ved Colosseum kino på Majorstuen.

– Fått stort spillerom

Mannen som vanligvis er sjef, Yasir Islam, ga fra seg ansvaret til 15-åringen, som har arbeidsuke, i fire dager. Han er veldig fornøyd med Bjørn-Tores arbeid.

– Bjørn-Tore har ledet vår stab, på over 80 mennesker, på en fin måte, sier Yasir Islam. Videre sier han:

– Han har fått stort spillerom, og deltatt i mange avgjørelsesprosesser som påvirker over 110 timer med aktivitet hver uke, en stor stav samt at han bidratt inn i strategiarbeid i forhold til videreutvikling av Café Condio.

Jeg har fulgt godt med på måten han har håndtert oppgavene på, og jeg er fornøyd med måten han har ledet oss på.

LES OGSÅ FRA CONDIO: Oslojenter er mest deprimert

Vil utsette alkoholdebut

Ikke bare en café

Graadal forteller at da han først oppdaget Café Condio trodde han det var en «skatesjappe», men fant senere ut det var en café, og ikke bare en vanlig café, men så mye mer.

– De har veldig mye å tilby. Blant annet leksehjelp, gratis frukt og saft og DJ-skole. De tilbyr ungdommer et sted å være, sier Graadal.

Caféen tilbyr også opplæring og jobb som barista til frivillige ungdommer én gang i uka. De får ikke lønn, men etter et halvt år får de en attest og kan sette «barista på Café Condio» på CV-en.

Vinteren for litt over ett år siden, i mars 2012, startet han jobben som barista på caféen. Graadal jobber fortsatt i samme stillingen og har ikke planer om å slutte enda.

LES OGSÅ: Nå blir det andre boller på Vinderen

Avgjørelser

Graadal trives i jobben selv om den er krevende.

– Jobben som sjef er ganske morsom, men det er også krevende. Det tar mye tid, sier Graadal.

Så legger han til at han liker å ha litt å gjøre, og han trives med å ha kontrollen. Heller det enn at andre har kontrollen over ham.

Hovedoppgaven som sjef er å ta alle avgjørelsene. Graadal forteller at han tidligere i dag sendte en av de frivillige arbeiderne på et seminar, mens han i går valgte å ikke sende noen på et annet seminar.

Han tar flere av denne typen avgjørelser.

Disse dagene har det også handlet spesielt mye om det kommende arrangementet «Spring Bash» som skal foregå neste uke.

I forbindelse med dette ordner Graadal med planlegging og praktiske ting, noe han trives med.

LES OGSÅ: 1, 2 millioner for 13 kvadrat

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere