*Nettavisen* Nyheter.

15-åringer ville stjele stjålet bil

 

To 15-åringer forsøkte å stjele en stjålet bil som var hensatt ved Ekeberghallen, men de ble tatt av politiet. Les politinotisene her.

Øl fra ulåst bod

HØYENHALL: En litt spesiell melding kom inn til politiet ved 7.30-tiden onsdag. Melder fortalte om innbrudd i en bod i Bekkeveien. Det viste seg at boden var ulåst, så de åtte kassene med øl som var stjålet, kan vel vedkommende neppe vente seg erstatning for.

Brekkjernbrekk

OPPSAL: Det ble gjort forsøk på å bryte seg inn i en bolig i Oppsalstubben ved 21-tiden tirsdag kveld. Meldingen til politiet gikk ut på at det var brukt brekkjern på en verandadør og et kjøkkenvindu. Men inn kom innbruddstyven(e) altså ikke.

Ville starte bil

EKEBERG: Det er greit å være nysgjerrig, men ikke for nysgjerrig. Det er nok lærdommen for to gutter (født i 1993) som politiet måtte kjøre hjem til de respektive foreldrene torsdag kveld. De to hadde tatt seg inn i en ulåst bil på parkeringsplassen ved Ekeberghallen. Bilen var stjålet og hensatt ved hallen, og guttene gjorde en forsøk på å starte den.

Tørrkokt kjele

OPPSAL:Ved midnatt natt til fredag måtte brannvesenet rykke ut til en røykfull leilighet i Vetlandsfaret. Årsaken var en tørrkokt kjele. Det ble ingen skader verken på personer eller i leiligheten.

Knivrispet

SKULLERUD: To menn slåss, og den ene ble rispet i armen med en kniv i Gamle Enebakkvei 55 onsdag formiddag. Da politiet kom til stedet var gjerningsmannen forduftet. En 28-åring stod blødende tilbake. Han ble brakt til Legevakten med mistanke om brukket nese. På grunn av store språkproblemer trengte han tolk for å anmelde forholdet.

Kølletruet

SKULLERUD: En bilfører ringte torsdag ettermiddag politiet fra Enebakkveien og sa han ble truet med kølle av en annen bilfører. Begge ble stoppet i Johan Scharffenbergs vei. De viste seg at det hadde vært et trafikkforhold de to ikke var enige om hvem som hadde skylden i. Politiet skrev anmeldelse på forholdet.

Slo inn dør hos frisør

OPPSAL: En frisør i Haakon Tveters vei meldte klokken 10.30 tirsdag morgen om at det hadde vært innbrudd i salongen. En dør var slått inn. En åstedsgransker undersøkte stedet.

Hissige sjåfører

SKØYENÅSEN: Etter et trafikkuhell med bare materielle skader i Skøyenåsveien, måtte politiet tilkalles. Det var ganske så hissig stemning mellom den norske og den øst-europeiske bilføreren. Politiet hjalp til med å fylle ut skademeldingsskjema

Stjal nøkler og lommebok

GODLIA: Hjemmetjenesten i Bydel Østensjø meldte tirsdag formiddag fra til politiet om at en av deres brukere i Låveveien var blitt frastjålet lommebok og nøkler. Den eldre damen hadde vært i butikken. På veien hjem ble hun stoppet av en kvinne som spurte om veien. Samtidig kom en mann gående, og han så sitt snitt til å stjele fra lommen til den eldre damen. Politiet dro hjem til henne i Låveveien for å ta imot anmeldelse.

Uten førerkort

HAUKETO: En bilfører, som ble stanset i en rutinekontroll i Nedre Prinsdals vei ved 03.00-tiden natt til fredag, innrømmet straks at førerkortet hans tidligere var beslaglagt. Han ble anmeldt for kjøring uten sertifikat.

Kjørt til soning

MORTENSRUD: Politiet fra Manglerud stanset ved halv to-tiden natt til onsdag en mann og en kvinne på Mortensrud T-banestasjon. Det viste seg at mannen var etterlyst og skulle inn til soning. I tillegg var han i besittelse av en kniv, heroin og amfetamin. Det bar rett i arresten med mannen.

Hund fant tyv

SLOREÅSEN: Ved halv fire-tiden natt til torsdag ble det meldt om innbrudd i en bod i Sloreåsen. Da politiet kom til adressen, viste det seg at det likevel ikke var innbrudd, men en person lusket rundt og kikket etter åpne boder.

Kort tid etterpå kom det melding fra samme området om innbrudd i en bil. En mann i blå boblejakke og med sekk på ryggen var observert. Manglerud politi sendte ut en hundepatrulje og pågrep mannen. 31-åringen er en kjenning av politiet, og han hadde gjenstander fra bilen i sekken.

Kjøkkenbrann

MORTENSRUD: Brannvesenet var raskt til stede da det ble meldt om brann i en leilighet i Lofsrudhøgda ved 20-tiden onsdag kveld. Brannen har oppstått i forbindelse med matlaging. En 47 år gammel mann ble brakt ut av leiligheten med skader og fraktet til Ullevål universitetssykehus.

Ungdom griser ned barnehage

HOLMLIA: Lia barnehage i Asperudveien har i lengre tid hatt problemer med en ungdomsgjeng som oppholder seg på området kveldstid. Gjengen griser ned barnehagen og forsøker å tenne på søppel. Torsdag morgen var politiet nok en gang i Lia for å se på hærverket fra kvelden før. Politiførstebetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politikammer ber beboere i området melde fra dersom de ser ungdommene i barnehagen. Det er særlig onsdag og fredag kveld de oppholder seg på området.

Kjørte av veien

HOLMLIA: Like før klokken 8 tirsdag morgen fikk politiet melding om trafikkulykke med personskade i Rosenholmveien. En bil hadde kjørt av veien, og føreren lå utenfor bilen. Vedkommende hadde antakelig fått et illebefinnende. Det ble tatt beslag i førerkortet.

Tatt med nark

BRATTLIKOLLEN: To menn på henholdsvis 24 og 33 år, ble pågrepet av politiet i krysset Sandstuveien/Libakkveien ved 13.30-tiden torsdag. De var i besittelse av narkotika.

Fotavtrykk i snøen

NORDSTRAND: En mann med mørk anorakk ble sett løpende fra et hus i Solveien ved 17-tiden tirsdag. Hunde- og bilpatrulje ble tilkalt, men letingen var uten resultat. Politiet fant avtrykk etter tre personer som antakelig har vært med på innbruddet. Det ble stjålet en bærbar PC og en del smykker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.