15 millioner til bydelene

For flere av bydelene må det mange millioner til for at de skal komme i budsjettbalanse. Men nå kommer i alle fall 15 millioner ekstra til fordeling på inneværende års budsjett.

Våre bydeler Som en følge av den kommunale regnskapsavslutningen har bystyret vedtatt å budsjettjustere bydelenes budsjetter opp med 15 millioner. Men når vi vet at det er 15 bydeler å fordele på, forstår man at det ikke blir så mye på hver.

Av våre tre bydeler er det Sønder Nordstrand som får minst. Deres ekstrapott er på 954.000 kroner. Nordstrand får 1.179.000 mens Østensjø har kommet best ut med 1. 354.000 kroner.

Det er ikke gjort vedtak på hvordan beløpene skal fordeles internt i bydelene på de forskjellige funksjonsområdene. Beløpet er derfor på funksjonsområdenen proporsjonalt med fordelingen i vedtatt budsjett for Oslo. Dette gir 2,1 mill. til Helse, sosial og nærmiljø, 3,75 mill. til Oppvekst og 9,15 mill. til Pleie og omsorg.

I en kommentar sier byråd for Velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug at bystyret har valgt å la et godt økonomisk resultat for Oslo kommune komme bydelene til gode.

Men det ble altså bare 15 millioner kroner fordelt på de 15 bydelene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.