*Nettavisen* Nyheter.

150 voldssaker anmeldt

Ber publikum om tips om steder ungdom ruser seg.

Krimstatistikken i Bydel Grorud er positiv. Men politiet ber fortsatt om at publikum tipser dem.

BYDEL GRORUD: Roy- Cato Einarsen, fra forebyggende avdeling på Stovner, informerte bydelspolitikerne om anmeldelsesstatistikken fra Bydel Grorud i fjor, og tallene var ganske positive.

Vold

I 2009 ble 150 voldssaker anmeldt til Stovner politiet, det er 30 mindre saker fra 2008. Ifølge Einarsen er det sentrum som har flest voldsepisoder utendørs, men i Groruddalsbydelene er de fleste anmeldelsene etter familievoldsepisoder.

– Forebyggende arbeid i familier og i skolene har hatt en stor betydning, kunne Einarsen fortelle.

Boliginnbrudd

Det var svært høye innbruddstall i Bydel Grorud i 2008. Hele 111 innbrudd ble registrert. Årsaken er innbruddsbander fra Øst-Europa og Sør-Amerika. Politiet har hatt stor fokus på problematikken og resultatet var positivt. I 2009 var det meldt om 89 innbrudd i Bydel Grorud.

Bilrelaterte forhold

425 bilrelaterte anmeldelser fra Bydel Grorud kom inn i 2009. Det er tre flere enn i 2008.

– Tallene er relativt stabile. Mye av årsaken er alarmer og andre ting på nyere biler, fortalte Einarsen.

Hold øynene åpne

I tillegg til tallene kunne Einarsen fortelle at politiet savner et uteteam i bydelen, og at fritidsklubbenes stengetid har vært et tema.

– Vi i politiet anbefaler ikke senere stengetid enn 22. Mange er kanskje redde for at ungdom drar til byen etter det, men vi tror ikke det.

Einarsen fortalte også at det er mye å ta tak i når det kommer til rusproblematikk.

– Det er mye Hasj og Marihuana. Om dere legger merke til alle pappsneipene i område, så kan dere være sikre på at det er hasj. Vi i politiet er veldig interessert i tips om hvor ungdom bruker rus og alkohol i fritiden, så det er bare å melde ifra, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag