RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16-årig mester i triatlon


Allsidig: Nora Johanne Sørsdahl må være god i både sykling, løping og svømming hvis hun skal lykkes i triatlon.
Allsidig: Nora Johanne Sørsdahl må være god i både sykling, løping og svømming hvis hun skal lykkes i triatlon.
Hevder seg også blant seniorene.

SOGNSVANN: - Det var overraskende at jeg vant, men jeg var enda mer overrasket over hvordan det gikk i Norgescupen for senior, sier Nora Johanne.

Der tok 16-åringen fra Smestad en fin fjerdeplass sammenlagt, og det er meget sterkt med tanke på at dette er første sesongen hun konkurrerer i triatlon.

Svømmer

Nora Johanne har svømt aktivt i Oslo Idrettslag (OI) i nesten fire år, og det var her hun kom i kontakt med triatlon.

– Kristin Lie (norgesmester i trialtlon) trente litt med svømmeklubben min, og da ble jeg på en måte introdusert for triatlon. Dessuten holdt treneren min i svømming på med triatlon før, så da ble det til at jeg begynte sakte men sikkert, forteller Nora Johanne.

– Så svømming var ikke nok?

– Svømming var for så vidt gøy det, men jeg synes det ble litt snevert. Jeg fikk ikke den utfordringen jeg søkte fysisk og mentalt, sier 16-åringen.

Debuten

14. juni i år sto Nora Johanne på startstreken i "jakttriatlon" i Nordmarka. Det var hennes første start, og hun var ikke snauere enn at hun ble nummer tre i eliteklassen.

– Hvordan var løpet?

– Det var sånn morsomt tungt. Det var ikke sånn at jeg tenkte, f… dette skal jeg aldri gjøre igjen, sier Nora Johanne, som representerer Royal Sport.

16-åringen satser seriøst, og trener et sted mellom 20 og 25 timer i uken.

– Jeg har et sosialt liv også, men det blir mye trening og skole. Men det går greit, for skal man prioritere så skal man prioritere, sier Nora Johanne, som går i førsteklasse på Hartvig Nissens skole.

Ironman

Triatlon er ikke noe for pyser, og i NM er distansene 1500 meter (svømming), 40 km (sykling) og 10 km (løping). Men Nora Johanne sikter lenger enn det, og har både Ironman og Norseman i kikkerten. Der avsluttes det med en hel maraton.

– Det er et mål å klare å delta i sånne løp, emn jeg må trene mye før den tid, sier 16-åringen.

– Når tror du er klar for en sånn utfordring?

– Jeg håper jeg er klar når jeg blir 19-20 år.

I mellomtiden koser Nora Johanne seg med kortere distanser i et veldig hyggelig miljø.

– Selv om triatlon er en veldig individuell idrett, så er miljøet veldig inkluderende. Jeg har aldri møtt en kjip person i triatlon, sier Nora Johanne Sørsdahl.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere