*Nettavisen* Nyheter.

16-årig mester i triatlon

Allsidig: Nora Johanne Sørsdahl må være god i både sykling, løping og svømming hvis hun skal lykkes i triatlon.

Hevder seg også blant seniorene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Mye trening: Nora Johanne legger ned et sted mellom 25 og 25 treningstimer i uken.

SOGNSVANN: - Det var overraskende at jeg vant, men jeg var enda mer overrasket over hvordan det gikk i Norgescupen for senior, sier Nora Johanne.

Der tok 16-åringen fra Smestad en fin fjerdeplass sammenlagt, og det er meget sterkt med tanke på at dette er første sesongen hun konkurrerer i triatlon.

Svømmer

Nora Johanne har svømt aktivt i Oslo Idrettslag (OI) i nesten fire år, og det var her hun kom i kontakt med triatlon.

– Kristin Lie (norgesmester i trialtlon) trente litt med svømmeklubben min, og da ble jeg på en måte introdusert for triatlon. Dessuten holdt treneren min i svømming på med triatlon før, så da ble det til at jeg begynte sakte men sikkert, forteller Nora Johanne.

– Så svømming var ikke nok?

– Svømming var for så vidt gøy det, men jeg synes det ble litt snevert. Jeg fikk ikke den utfordringen jeg søkte fysisk og mentalt, sier 16-åringen.

Debuten

14. juni i år sto Nora Johanne på startstreken i "jakttriatlon" i Nordmarka. Det var hennes første start, og hun var ikke snauere enn at hun ble nummer tre i eliteklassen.

– Hvordan var løpet?

– Det var sånn morsomt tungt. Det var ikke sånn at jeg tenkte, f… dette skal jeg aldri gjøre igjen, sier Nora Johanne, som representerer Royal Sport.

16-åringen satser seriøst, og trener et sted mellom 20 og 25 timer i uken.

– Jeg har et sosialt liv også, men det blir mye trening og skole. Men det går greit, for skal man prioritere så skal man prioritere, sier Nora Johanne, som går i førsteklasse på Hartvig Nissens skole.

Ironman

Triatlon er ikke noe for pyser, og i NM er distansene 1500 meter (svømming), 40 km (sykling) og 10 km (løping). Men Nora Johanne sikter lenger enn det, og har både Ironman og Norseman i kikkerten. Der avsluttes det med en hel maraton.

– Det er et mål å klare å delta i sånne løp, emn jeg må trene mye før den tid, sier 16-åringen.

– Når tror du er klar for en sånn utfordring?

– Jeg håper jeg er klar når jeg blir 19-20 år.

I mellomtiden koser Nora Johanne seg med kortere distanser i et veldig hyggelig miljø.

– Selv om triatlon er en veldig individuell idrett, så er miljøet veldig inkluderende. Jeg har aldri møtt en kjip person i triatlon, sier Nora Johanne Sørsdahl.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.