*Nettavisen* Nyheter.

16-åring dømt for andre gang

DØMT: En 16 år gammel gutt fra Bydel Østensjø er dømt til samfunnsstraff for vold, trusler og hasjbesittelse. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Oslo tingrett er bekymret for fremtiden til en 16 år gammel gutt som nå er dømt for andre gang.

OSLO TINGRETT: Da 16-åringen møtte i Oslo tingrett erkjente han straffskyld for to tilfeller av legemsbeskadigelse, trusler og hasjbesittelse.Den 21. oktober i fjor skal han ha slått en jevnaldrende jente og dyttet hodet hennes ned i en madrass i en bolig Bydel Østensjø. En uke senere dyttet han en annen jevnaldrende jente og rev av henne T-skjorten på den samme adressen.

Den 25. april i år, i en leilighet på Lambertseter, fulgte han etter og fremsatte drapstrusler overfor moren til den ene jenta han tidligere hadde vært voldelig mot.

24. juni i år ble 16-åringen tatt med hasj på Ulsrud.

Bekymret

I retten forklarte 16-åringen at han røyker hasj jevnlig. Han fortalte også at det ikke forelå noen provokasjon og at han angret på det han hadde gjort.

Etter rettens vurdering gir saken grunn til bekymring for 16-åringens fremtid.

«Han har alt vært involvert i flere voldsepisoder. Det kompliseres ytterligere at han jevnlig bruker hasj» skriver Oslo tingrett i dommen.

Dømt for ran

Tingretten ser skjerpende på gjentatt vold i nære relasjoner og trusler som fremkaller alvorlig frykt.

Tingretten ser også straffeskjerpende på voldsepisodene skjedde i prøvetiden for en betinget dom for ran som 16-åringen ble idømt i juni i fjor, mens han bare var 15 år gammel.

16-åringen har i tillegg en påtaleunnlatelse på seg, men har brutt vilkårene for denne som blant annet besto i et opplegg fra oppfølgingsteamet ved Manglerud politistasjon.

Vedtok dommen

16-åringen fikk noe strafferabatt på grunn av tilståelsen og han unge alder, men må nå avtjene 135 timers samfunnsstraff i løpet av det neste året. Straffen er en fellesstraff med den betingede dommen fra juni 2011.

16-åringen fikk dommen opplest i tingretten. Etter å ha konferert med forsvarer og vergen vedtok han dommen på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.