Anders.Halvorsen@dittoslo.no"/> Anders.Halvorsen@dittoslo.no"/>

*Nettavisen* Nyheter.

16-åringer imponerte i O-Idol

16-åringene Eivind Høydahl, Jonas Madslien Bakken, Solveig Hegstad Krüger, Tord Hafland og Erik Olsvik Dengerud løper alle for Nydalens SK. Søndag løp samtlige O-Idol i Asker. Foto: Foto: Anders Halvorsen

Nydalens SK har noen av landets største orienteringstalenter. Søndag løp fem fra klubben O-Idol i Asker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Trener for ungdomsgruppa til Nydalens SK, Even Skårholen (22).

KJELSÅS/ASKER: Nydalens Skiklub-talentene representerte Akershus og Oslo orienteringskrets i det prestisjetunge løpet, som samlet landet aller beste 16-åringer.

Del på Facebook

I gutteklassen stormet Jonas Madslien Bakken fra Kjelsås inn til en råsterk tredjeplass.

– Jeg er veldig fornøyd med plasseringen. Fysisk var jeg ikke helt på topp og det var et krevende terreng, men jeg klarte å unngå de store bommene, sier 16-åringen til Nordre Aker Budstikke.

– Et høydepunkt

Lagkamerat Erik Olsvik Dengerud tok sjetteplassen, mens Tord Haflan ble nummer åtte og Eivind Høydahl nummer femten.

I jenteklassen snappet Nydalens SK-løper Solveig Hegstad Krüger fjerdeplassen.

– Det var veldig gøy å få det til. Løypa var vanskeligere enn vanlig, men det var jeg forberedt på, sier Nordberg-jenta.

– Jeg løp ikke et perfekt løp, men er likevel fornøyd. Dette var sesongens høydepunkt for min del, fortsetter 16-åringen.

Har ambisjoner

Både Jonas Madslien Bakken og Solveig Hegstad Krüger, som begge går i 1. klasse på Wang Toppidrett, har ambisjoner med idretten sin.

– Målet er å bli så god som mulig, men det er viktig å ha det gøy på veien også, sier Jonas, som også går langrenn for Kjelsås.

– Når man bruker mye tid på idretten, er det viktig å få noen bekreftelser. Søndagens fjerdeplass motiverer meg til å fortsette treningen, sier Solveig i Nydalens Skiklub.

16-åringen går også langrenn for Lyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.