RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1,6 millioner over prisantydning

– Til å bli stum av, sier megler etter at en leilighet på Lofthus med stort oppussingsbehov gikk for 4,5 millioner kroner.

LOFTHUS: Nordre Aker Budstikke skrev i forrige uke om rekkehuset i Folke Bernadottes vei som gikk 1,2 millioner over takst. Men også øst i bydelen er boligmarkedet hett om dagen. En leilighet i Liaveien på 80 kvadratmeter P-rom/121 kvadrat BRA, gikk i forrige uke for over 1,6 millioner over prisantydningen på 2,9 millioner kroner.

Reel prisantydning

– Det er voldsomt. Det er et enormt press i markedet nå. En «all time high» som gjør det vanskelig å følge med på prisutviklingen. Det skjer mye fra måned til måned, sier megler Johan Orlin hos Eiendomsmegler1.

– Var prisantydningen satt feil?

– Nei, vi mener prisantydningen var satt til på reelt nivå. Taksten var 3 millioner, så der var det ikke noe stort avvik. samtidig ser vi flere eksempler at dette skjer, at kjøpesummen ender langt over takst. Men det skjer ikke alltid, sier Orlin.

Vurdert høyere

Han mener markedet i dette tilfellet har vurdert boligens potensial til å være høyere enn prisantydningen.

– Og det er flere årsaker til at det var vanskelig å forutsi pris her. Boligen har en spesiell planløsning over to plan og alt må pusses opp. Samtidig er det et lite sameie, sier megleren om leiligheten, som er en av tre i et hus bygget i 1921.

Orlin anslår at boligen trenger oppussing til om lag en million utover kjøpesum. Pågangen på visning var svært stor, og salget var et faktum etter bare én visning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere