RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

16 tonn klær hver dag


Her ved Coop Prix Kjelsås var det fullt, og vel så det i forrige uke.
Her ved Coop Prix Kjelsås var det fullt, og vel så det i forrige uke.
Fretexboksen ved Coop Prix Kjelsås er stappfull. - Fretex Oslo får inn 16 tonn klær hver dag, sier daglig leder Eivind Madsen.

Kjelsås:Nordre Aker Budstikke tok i forrige uke kontakt med Fretex. Innsamlingsboksen på Kjelsås, ved Coop Prix, var stappfull, og folk hadde begynt å sette klesposene utenfor boksen.
- Vi tømmer alle boksene flere ganger i uken, så posene kan ikke ha stått der så lenge. Det samles totalt inn 16 tonn klær fra hele Oslo - hver dag! Og det sier noe om givergleden til folk. Noe vi selvsagt er veldig glad for, sier daglig leder i Fretex, Eivind Madsen.

Tømmes ofte

Madsen forteller at de forskjellige boksene i hovedstaden blir tømt to til tre ganger hver uke.
- Hvis boksene likevel skulle være fulle når noen kommer for å levere en pose med klær/sko, eller flere, så vil vi anbefale at posene heller tas med hjem igjen, i stedet for å sette de utenfor boksene. Det finnes tyver av Fretex-innleveringene også, dessverre. Vi har erfart at poser som settes utenfor blir sprettet opp, og tyvene forsyner seg med det de har lyst på. Og resten blir liggende å flyte utenfor boksene, forteller Madsen.

Kontakt hvis fullt

- Siden boksene blir så ofte tømt, skal det ikke gå lang tid før det igjen er plass til å levere klær og sko, sier Madsen som oppfordrer folk til å ringe sentralen i Ole Deviksvei, ved fulle bokser, tlf. 23 06 92 00.
- Det er flott at folk betror oss poser med tøy. På denne måten gjør en tre viktige ting samtidig; sparer miljøet, bidrar til arbeidstreningsplasser i Norges største attføringsbedrift, og støtter Frelsesarmeens sosiale arbeid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere