RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1682 Jehovas vitner på Bjørnerud-stevne


Når et Jehovas vitne blir døpt, blir hele legemet dykket under vann. Blant de 19 som ble døpt på Bjørnerud i helgen, var Anders Winther fra Nordstrand.
Når et Jehovas vitne blir døpt, blir hele legemet dykket under vann. Blant de 19 som ble døpt på Bjørnerud i helgen, var Anders Winther fra Nordstrand. Foto: Foto: Hans Erik Lian.
Det var folksomt på Bjørnerud i helgen. 1682 Jehovas vitner var samlet til sommerstevne.

BJØRNERUD: Jehovas vitners sommerstevne i deres egen stevnehall på Bjørnerud nå i helgen samlet i alt 1682 tilhørere fra Oslo og andre deler av Østlandet. Blant disse var Anders Winther (30), bosatt på Nordstrand, som ble døpt som et vitne på lørdag.

Del på Facebook

Som barn var Winther med foreldrene sine på Jehovas vitners møter, men han valgte å gå sine egne veier i ungdommen. Etter å ha mistet troen på at mennesker gjennom humanitære og politiske organisasjoner kan løse verdens problemer, ble han stadig mer opptatt av de svarene Bibelen gir.

– Jeg så at det var vanskelig å finne troverdige politiske løsninger, forteller Winther. – Jeg begynte igjen å vurdere den løsningen Bibelen forteller om: At Gud kommer til å gripe inn i forholdene på jorden og skape en fredelig, rettferdig ny jord. Derfor begynte jeg å studere Bibelen igjen, og kom til at det er et solid grunnlag for å tro på både en Skaper og det han har lovt i Bibelen. Dette førte til en prosess som ledet til at jeg ble døpt som et Jehovas vitne på dette stevnet, forteller Winther.

Stevnet, som varte fra fredag til søndag, hadde temaet «La Guds rike komme!», basert på en del av bønnen Fader vår. Programmet forklarte at Guds rike er en virkelig regjering som om kort tid skal sørge for at Guds vilje vil skje her på jorden.

Lørdag ble 19 nye vitner døpt.

Jehovas vitner er et internasjonalt kristent trossamfunn med 7,5 millioner forkynnere i over 230 land. I Norge teller de omkring 11 000 aktive forkynnere. I Nordstrand-området har de to menigheter – Lambertseter med 70 forkynnere og Oppegård med 90 forkynnere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere