RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17. mai i Østmarka


Et alternativ til urban markering av nasjonaldagen er å legge veien til Østmarka. Sandbakken holder åpent.
Et alternativ til urban markering av nasjonaldagen er å legge veien til Østmarka. Sandbakken holder åpent. Foto: ARKIVFOTO
– Det er en del som foretrekker å markere 17. mai i Østmarka.

Sandbakken: – Derfor holder vi Sandbakken åpen, sier Even Saugstad som i flere år har droppet byfeiring og heller tatt imot folk på markastua sammen med Irene Asphaug.

– Her er det garantert fritt for russebusser og skolekorps. Sandbakken har som eneste markastue i denne delen av Oslo-marka åpent og lokker med rømmegrøt, spekemat og bløtkake for den som foretrekker nyutsprunget bjørkeløv og sildrende vårbekker 17. mai.

Sandbakkenvertskapet har også pølser og is på menyen denne dagen – i tillegg til boller og vafler.

– 17. mai-åpent har blitt en tradisjon for oss som driver denne stua, og vi har erfart at mange foretrekker en tur i skogen framfor mer urbane aktiviteter. Eller i tillegg til urbane aktiviteter, sier Saugstad.

Vertskapet har registrert alt fra den flotteste bunadstas til slitte Fjellreven-jakker, så her er alle velkommen – uansett antrekk, og uansett om turen har gått Østmarka på kryss og tvers, eller kun de 700 metrene fra parkeringsplassen.

Markastua holder åpent på 17. mai fra klokken 11 til 16.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere