17. mai på banen

På vei

På vei

Ikke alle skoler i Oslo reiser inn til sentrum på 17. mai. Men på Skjønnhaug har de tradisjon med å hilse på Kongen denne dagen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spente 1.-klassinger på vindusplass.

LINDEBERG: Ungene på Skjønnhaug skole var tidlig ute denne morgenen.

Samlet tropp

Viftende med småflaggene, kom de i samlet tropp inn til T-banen på Lindeberg.

– Nesten så jeg ikke ville stå opp, men så gjorde jeg det bare allikevel, sier en 17. mai-pyntet Angelina på perrongen på vei til sentrum.

Som på signal deler de seg i to grupper. Lokalavisens utsendte så for seg et kaos uten like når 200 viltre skulle forflytte seg samlet, og lurte på hvordan det går an å holde styr på så mange:

– Dette har vi trent på og så er vi jo gode til å telle, ler en riktig så morgenfrisk rektor, Hanne Christine Arveng som har med seg rikelig med voksenhjelp. Nesten alle lærerne og mange av foreldrene.

Bilder fra turen

Spente

På turen ned mot sentrum er det mange spente 1.-klassinger.

– Det er første gangen vi er med, og vi tror det blir gøy, kommer det i kor fra et firkløver ved vinduet i bakerste vogn.

På Jernbanetorget blir de møtt av ekstra vakter på perrongen, og med disiplin samles troppene og marsjerer friskt opp trappene.

Ikke engang da et nytt kull unger plutselig vrimler inn i Skjønnhaugs rekker, går det galt. De toget av toget i perfekt orden for å gå i 17. mai-toget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.