RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17. mai på forskudd

Kampen Jantisjar-orkester var i storform, sola skinte og beboerne i nærmiljøet hygget seg. Forrige torsdag kom våren til Groruddalen.

TVEITA: Det 75 år gamle orkesteret fra Oslo Øst har gjort det til en tradisjon å spille på Tveita. For tredje året på rad tok den talentfulle gjengen instrumentene, stemmen og beina fatt, og serverte et eksemplarisk show. Mars- og svingviser sto på menyen og de frammøtte satte pris på det livlige artisteriet.
Helt herlig! Dette er et av de store høydepunktene her på Tveita. Her har vi det moro sammen, unge som gamle, sier Hassan Essaati, der han marsjerer i takt med orkesteret.
I trekvarter underholdt Kampen Janitsjarorkester beboerne på Tveita. Folk strømmet til fra alle hold og dannet tog, mens de resterende fulgte nøye med fra balkongen. Orkesteret stoppet opp i Lohøgda borettslag og holdt en minikonsert. Derfra marsjerte de videre opp til Tveita skole og avsluttet showet der.

Rutinert herre

Trumpetisten i Kampen Jantisjarorkester, Roy Wæraas (65), har vært med i 50 år som musiker. Han var godt fornøyd etter konserten på Tveita i forrige uke.
Jeg begynner å bli rutinert, ler han der han står med trompeten i hånda.
Du har vel ikke tenkt til å gi deg riktig enda?
Nei, da. Musikken er min store lidenskap og vi er gode kompiser alle sammen. Det er bare blide mennesker i dette orkesteret, svarer han stolt.
Og han gleder seg selvfølgelig til 17. mai.
Det er noe helt spesielt å gå oppover i Karl Johan. Det koker! Vi får også litt ekstra oppmerksomhet, og det er jo litt stas.

Mangler korps

Tveita, Lohøgda og Smalvollskogen borettslag hadde gått sammen om det trivelige arrangementet forrige torsdag. Styrelederen i Smalvollskogen borettslag, Kai Remen, var høyt oppe.
Det var helt konge. De er rett og slett knallgode. Vi kunne ikke fått en bedre start på våren og sommeren her på Tveita. Alt stemte, sier han entusiastisk.
Tveita har i dag ikke et eget korps, og dette var også bakgrunnen for det positive tiltaket. Ifølge Remen har tilbakemeldingene fra beboerne vært gode. Han håper nå at tradisjonen forsetter.
Kampen Janitsjarorkester er veldig positive til det hele, og de ønsker muligens å inngå en kontrakt. De liker å spille her på Tveita. Dette er skikkelig god tradisjon, og den fører folk i nærmiljøet sammen, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere