*Nettavisen* Nyheter.

17. mai på forskudd

Torsdag er den store dagen for mange barn (og voksne), men allerede onsdag 16. blir det både sang, flagg og korpsmusikk.

Lambertseter: Da skal nemlig tradisjonen tro de aller yngste ut og feire. I barnehager spesielt er dette en stor dag.

Et sted det er lang tradisjon med 16.-maitog er på Lambertseter. Tidligere var det bydelen som sto for arrangementet, men i fjor tok Frivillighetssentralen ansvaret, og de følger opp også i år. Toget går fra Leker"n i Glimmerveien, til Langbølgen og denne bort forbi senteret og til Symra hvor det skal vises film, forteller Kai Adelsøn, leder av Frivillighetssentralen. Kino er i tillegg til barnehagebarn, også tilrettelagt for barn i barneparker og 1.-klassingene på Karlsrud og Lambertseter. De aller minste har vel ikke så stor glede av kino så de kan dra tilbake hver til sitt.

I fjor var det et svært så vellykket arrangement med omkring 700 barn og voksne i tog etter politihester, skolekorpset til Karlsrud og flaggborg. Og etter barnehagene gikk en "armada" av foreldre med barnevogner.

Onsdag er det altså festdag igjen. Lambertseter er et av flere steder hvor de yngste får anledning til å feire den store dagen på forskudd.

Eldrekino

Også for de eldre blir det et tilbud 16. mai på Lambertseter. Symra venners filmklubb har eldrekino som vi nevnte i avisen sist uke. Kl. 12.30 vises "Operasjon Løvsprett" fra 1962 med blant andre Rolf Just Nilsen, Arve Opsahl, Odd Borg og Per Asplin. Historien i filmen er hentet fra en militær repetisjonsøvelse hvor de innkalte har svært liten lyst til å delta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.