RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

17,4 millioner til ny skytehall


SLIK BLIR DET: Denne skissen viser hvordan det nye skyteanlegget på åsland vil se ut fra utsiden. Inni fjellet blir det fire skytebaner, på utsiden blir det skytterhus og klubblokaler. ILLUSTRASJON: Hille-Melbye ARKITEKTER
SLIK BLIR DET: Denne skissen viser hvordan det nye skyteanlegget på åsland vil se ut fra utsiden. Inni fjellet blir det fire skytebaner, på utsiden blir det skytterhus og klubblokaler. ILLUSTRASJON: Hille-Melbye ARKITEKTER Foto: ILLUSTRASJON:HILLE-MELBYE ARKITEKTER
Kultur- og idrettsdepartementet bevilger 17,4 millioner kroner i spillemidler til byggingen av det nye skyteanlegget på Åsland.

SØNDRE NORDSTRAND: Skytebanen i Prinsdal ble nedlagt i 2007, men i desember 2013 skal et splitter nytt fjellanlegg stå ferdig på Åsland.Det er beregnet at det unike anlegget med fire tunnelskytebaner inni fjellet skal koste inntil 85 millioner kroner.

Dette skal bekostes av Oslo kommune og Staten, og nå har Kultur- og idrettsdepartementet vedtatt at anlegget skal få 17,4 millioner kroner i spillemidler.

LES OGSÅ: Startskudd for ny skytebane

God nyhet

– Det er kjempehyggelig å høre, det er mer enn vi trodde vi skulle få i spillemidler, sier Ola Sannes, formann i Nordstrand Skytterlag.

– Anlegget er det eneste av sitt slag i verden, og det ble vedtatt og fullfinansiert i bystyret i desember 2010. Vi trodde vi skulle få rundt ti millioner i spillemidler, så dette er veldig positivt, sier Sannes.

– Oslo kommune har anbudsrunder på tunnelarbeidene nå, og meningen er at man skal begynne å skyte tunnelen i juni, sier Sannes.

Deretter skal skytterhuset med standplasser ut på anbud. Byggestart på dette blir trolig utpå høsten en gang, ifølge Nordstrand Skytterlag sine hjemmesider.

– Velfortjent

Leder i Oslo Arbeiderparti, Jan Bøhler, er glad for at departementet bevilger så mye penger til skyteanlegget.

– Nordstrand Skytterlag har vært uten øvingsanlegg siden banen i Prinsdal ble nedlagt, og i bystyret gikk vi inn for at de skulle få et erstatningsanlegg. Det var mye konflikter rundt skytebanen i Prinsdal, mens det nye anlegget blir enestående i sitt slag. Det skal være totalt lydisolert og kan i utgangspunktet brukes døgnet rundt uten å forstyrre noen, sier Bøhler.

LES OGSÅ: - Skytehall må ikke utsettes

– Oslo Ap har fulgt opp denne saken overfor departementet, og jeg gleder meg over at pengene som er lovt skytterne nå kommer. De har informert meg om at de skal sende ut brev om dette over helgen, sier Bøhler.

– Det er fint at Staten kan bidra med ekstraordinære spillemidler, for det er ofte utløsende for at Oslo kommune bestemmer seg for å vedta noe, sier Bøhler.

Som nestleder i Stortingets justiskomité gleder han seg også over at politiet skal bruke det nye anlegget.

LES FLERE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Politiet skjøt på stjålet bil

63-åring pågrepet for brannstiftelse

Se Carl I. Hagen i tegneserie-form

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere