RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring arrangerte jul for 48 eldre


Raheel Syed og Joachim Ian Tangen arrangerte julefeiring på Furuset Forum for 48 eldre, som av forskjellige grunner ikke feiret julaften i sin egen stue.
Raheel Syed og Joachim Ian Tangen arrangerte julefeiring på Furuset Forum for 48 eldre, som av forskjellige grunner ikke feiret julaften i sin egen stue. Foto: FOTO: Raheel Syed
For 14. år på rad kom julen til Furuset Forum. Nå er det unge krefter som viderefører julestemningen.

FURUSET: Han er ikke som ungdommer flest, 18 år gamle Raheel Syed. Helt siden han var liten gutt har hans far Jamil Syed tatt han med til Furuset Forum, hvor det i en årreke har blitt arrangert jul for de som av forskjellige grunner ikke er i sin egen stue på julaften.Hans far har i alle år vært pådriver for feiringen, men denne julen fikk Raheel selv, sammen med kompis Joachim Ian Tangen, stå for arrangementet.

God jul for 48 personer

– Vi ønsker å viderebringe følelsen av tradisjonell julefeiring, sier Stovnergutten Raheel Syed til Lokalavisen.

Og takket være arrangementet fikk 48 mennesker i år feire jul i et varmt fellesskap.

– Det er flott å se at man hjelper og gjør noe godt for andre. Jeg kommer til å fortsette med dette livet ut, sier Syed.

Følg dittOslo på Facebook

Lovprises

Furuset-beboer Gro Larsen (53), som har feiret jul på denne måten i tre år, lovpriser arrangementet.

– Det er alltid fint å feire der. Folk slipper å sitte alene på julaften, og det er veldig flott, sier hun. Larsen liker godt at så mange forskjellige nasjonaliteter kommer sammen i høytiden.

– Vi må ta vare på hverandre alle mennesker, og jeg håper det fortsetter i mange, mange år, sier hun.

Medisterkaker og surkål

Alle som står bak arrangementet, hvor muslimer utgjør brorparten, deltar på frivillig basis. De fleste som kommer er etnisk norske eldre, men også land som Vietnam, Romania, England og personer fra Afrika var i år til stede.

– Vi serverer tradisjonell mat som medisterkaker, surkål og ribbe. Så sitter vi og snakker og blir kjent med hverandre, i tillegg til at vi har ulik underholdning. Vi går også rundt juletreet, leser juleevangeliet og drikker kaffe og spiser snacks, sier Syed.

Takker sin far

Ifølge rapporter er selvmordsraten høy på julaften. Og det er også hovedgrunnen til at julefeiringen arrangeres år etter år.

– Mange eldre har ikke nettverk, og vi arrangerer dette slik at folk kan møtes og slipper å være alene på julaften. Det er forebyggende arbeid, sier Syed, som takker sin far Jamil for sin store lyst til å gjøre noe godt for andre.

– Pappa står veldig mye for det, og jeg har vokst så mye som menneske på dette. Det er en veldig herlig følelse å tenke at man kanskje har hjulpet til å forebygge selvmord ved å glede folk, sier han.

LES OGSÅ: Hvem er «årets navn» i Groruddalen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere