*Nettavisen* Nyheter.

18-åring fengslet for gjengvoldtekt i Oslo

En 18 år gammel mann ble lørdag varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for å deltatt i en gjengvoldtekt av en ung jente i sommer.

07.09.14 20:17

Politiet har etterforsket det alvorlige overgrepet siden i sommer, skriver VG.

I slutten av denne uken ble den 18 år gamle mannen av afrikansk opprinnelse pågrepet og siktet for gjengvoldtekt sammen med flere andre. Overgrepet i slutten av juli skal ha pågått i flere timer.

18-åringen som ble fengslet lørdag, er siktet etter det alvorligste straffealternativet i reglene om voldtekt i straffeloven. Det har en strafferamme på 21 år.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser advokat Bjørn Aksel Henriksen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Politiet fikk medhold i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. 18-åringen fikk også medieforbud for samme periode.

Leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, sier til avisa at de jobber med å ta de andre personene man mener er involvert i saken.

Gjengvoldtekten skal ha skjedd i Oslo-området i sommer og skal ha pågått i flere timer. Den siktede har afrikansk bakgrunn, men er født i Norge, skriver VG.

SISTE: Søndag melder NTB at nok en mann er pågrepet og siktet for å ha deltatt i en gjengvoldtekt av en ung jente i Oslo-området i slutten av juli. Mannen er kamerat av en 18-åring som er fengslet i saken.

Begge de to siktede nekter straffskyld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.