RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring fengslet for gjengvoldtekt i Oslo

Sist oppdatert:
En 18 år gammel mann ble lørdag varetektsfengslet i Oslo tingrett, siktet for å deltatt i en gjengvoldtekt av en ung jente i sommer.

Politiet har etterforsket det alvorlige overgrepet siden i sommer, skriver VG.

I slutten av denne uken ble den 18 år gamle mannen av afrikansk opprinnelse pågrepet og siktet for gjengvoldtekt sammen med flere andre. Overgrepet i slutten av juli skal ha pågått i flere timer.

18-åringen som ble fengslet lørdag, er siktet etter det alvorligste straffealternativet i reglene om voldtekt i straffeloven. Det har en strafferamme på 21 år.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen, opplyser advokat Bjørn Aksel Henriksen, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Politiet fikk medhold i fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøksforbud. 18-åringen fikk også medieforbud for samme periode.

Leder for avsnitt for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, Kari-Janne Lid, sier til avisa at de jobber med å ta de andre personene man mener er involvert i saken.

Gjengvoldtekten skal ha skjedd i Oslo-området i sommer og skal ha pågått i flere timer. Den siktede har afrikansk bakgrunn, men er født i Norge, skriver VG.

SISTE: Søndag melder NTB at nok en mann er pågrepet og siktet for å ha deltatt i en gjengvoldtekt av en ung jente i Oslo-området i slutten av juli. Mannen er kamerat av en 18-åring som er fengslet i saken.

Begge de to siktede nekter straffskyld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere