18-åring tatt for å ha antastet skolejente (10)

En 18 år gammel mann er siktet for legemsfornærmelse etter at han tirsdag morgen antastet en skolejente (10) i Enebakkveien.

RYEN/EKEBERG: Jenta var tirsdag morgen på vei til Ekeberg skole da en mann tok kontakt med henne i Enebakkveien like nedenfor Ryen.

– Vi har fått opplysninger om at han hilste, tok henne i hånden og klemte henne. Hun stusset og syntes dette var rart, og publikum grep inn og holdt mannen fast til politiet kom, sier etterforskningsleder Ann Kristin Hoff Johansen på Manglerud politistasjon.

– Den pågrepne er en 18 år gammel mann fra Afghanistan. Det er en ung mann som trenger annen oppfølging enn det politiet kan gi ham, og den hjelpen får han nå, sier Johansen.

LES OGSÅ: Glemte håndbrekket, barn i bil trillet utfor skrent

Jenta får oppfølging

Ifølge politiet går det bra med skolejenta etter hendelsen.

– Vi har fått informasjon om at det går bra med henne, men vi skal følge opp både jenta og familien. Forebyggende avdeling vil ta kontakt og tilby hjelp gjennom trygghetsprogrammet vårt, sier Hoff Johansen.

LES OGSÅ: Tatt med pistol ved osloskole

Tips om flere hendelser

Politiet har i kjølvannet av denne saken fått flere tips om lignende hendelser, og de prioriterer nå å etterforske dette.

– Vi sjekker både gamle og nye saker opp mot tirsdagens hendelse, sier Hoff Johansen.

LES OGSÅ: Avslørte tyver i luftekanal på populært kjøpesenter

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.