RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

18-åring ville rane drosje med samuraisverd

18-åringen fra Bjørndal bevæpnet seg med et plast-samuraisverd og en luftpistol da han skulle rane en drosje.

BJØRNDAL/OSLO TINGRETT: Det var den 20. november i fjor at 18-åringen og en kamerat forsøkte å rane en drosje på i Granbergstubben på Bjørndal.

Drosjesjåføren ble truet med en luftpistol og et samuraisverd i plast. 18-åringen avfyrte flere skudd med luftpistolen mot drosjen, men lyktes ikke i ransforsøket da drosjesjåføren låste døren og kjørte fra stedet.

Da saken mot mannen ble behandlet av Oslo tingrett nylig ga mannen en uforbeholden tilståelse.

Tingretten bemerker at ransforsøket ligger tett opp mot forsøk på grovt ran, fordi det ble benyttet luftvåpen, avfyrt skudd med våpenet mot bilen fornærmede satt i og at ranet ble begått av to i fellesskap.

Gutten er to ganger tidligere dømt til samfunnsstraff for ran og forsøk på ran, og dette regnes som skjerpende. Han har vist en positiv utvikling i det siste, i forhold til omsorg for et barn og fast jobb.

Straffen er satt til sju måneders fengsel, hvorav to måneder gjøres betinget. Mannen må betale 10.000 kroner i erstatning til drosjesjåføren.

Under ransakelsen av mannen bopel like i nærheten av åstedet ble det også funnet et elektrosjokkvåpen. Dette ble beslaglagt og inndratt av tingretten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere