*Nettavisen* Nyheter.

18 personer pågrepet i massiv razzia mot Lime-butikker

Politiet aksjonerte tirsdag mot butikker i dagligvarekjeden Lime. Her fra filialen på Tøyen i Oslo. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

18 personer er pågrepet i en stor, samordnet razzia mot butikker i kjeden Lime Minipris. Blant dem er tre familiemedlemmer av den allerede siktede Lime-sjefen.

09.09.14 20:13

Tirsdag kveld gikk politiet til nye aksjoner mot Lime-butikker i Oslo.

- Vår aksjon pågår ennå. Vi er ute på flere objekter fortsatt, sa påtaleansvarlig og politiinspektør Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til VG.

Aksjonen startet tirsdag morgen da tre personer ble pågrepet og siktet for menneskehandel. I tillegg ble en fjerde mann pågrepet, siktet for det samme. Sistnevnte er tidligere dømt for underslag og grove bedragerier, melder VG.

Målet med aksjonen er å slå ned på arbeidskriminalitet. Razziaen ble gjennomført samtidig i flere byer tirsdag formiddag.

Romerike politidistrikt leder aksjonen mot Lime Minipris, som består av 24 butikker på Østlandet.

Det ble aksjonert mot 20 butikker i Rælingen, Oslo, Bærum, Asker, Sandefjord, Larvik og Ski.

210 polititjenestemenn skal ha deltatt i aksjonen, sammen med ansatte fra Nav, Skatt Øst og Tollvesenet. Totalt har 280 personer vært involvert i den massive aksjonen.

Menneskehandel
Det er mistanke om at utenlandske statsborgere har blitt utsatt for tvangsarbeid i butikkene.

Lime-sjef Sajjad Hussain (37) sitter for tiden varetektsfengslet, siktet for grov menneskehandel. Han ble pågrepet av politiet på Gardermoen lørdag 16. august da han forsøkte å gå om bord i et fly som skulle til Portugal.

- Han sitter i isolasjon og er ikke kjent med aksjonen. Han har ikke hatt grunn til å tro at politiet har noe grunn til razziaen, sier 37-åringens advokat John Christian Elden til NTB.

I april skrev Dagbladet at Hussain var siktet for unndragelser av skatt, merverdiavgift og arbeidsgiveravgift for cirka 5,6 millioner kroner.

Påtalemyndigheten mente dette var utbytte av straffbare handlinger og gikk rettens vei for å ta heftelser i fire leiligheter og to nye Porsche Cayenne-biler.

Bodde i kjelleren
Sajjad Hussain har tidligere vært i Joker-systemet, som eies av NorgesGruppen.

Hans bror er dømt til fengsel i åtte måneder for å ha utnyttet utlendinger uten lovlig opphold i Norge.

Dette ble avdekket av politiet på Romerike, etter at de aksjonerte mot Joker-butikken på Fjerdingby i Rælingen. Ifølge Aftenposten fant politiet ansatte som bodde i kjelleren og ble lønnet med mat utgått på dato.

Hussain og hans butikker ble etter hvert kastet ut av NorgesGruppen.

Kripos-ledet
Riksadvokatembetet, Politidirektoratet, politimesteren i Oslo og Kripos-sjefen sitter i et samordningsorgan som har løftet arbeidskriminalitet høyt i sin årsrapport for 2013.

Kripos leder dette arbeidet og samarbeider med Økokrim, Politiets utlendingsenhet, Tollvesenet, skatteetaten, Arbeidstilsynet, Nav, Mattilsynet, Utlendingsdirektoratet, Kriminalomsorgen og næringslivet.

Politiet på Romerike holder pressekonferanse tirsdag ettermiddag etter at aksjonen er avsluttet.

Det har ikke lyktes NTB i å komme i kontakt med ledelsen i Lime. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.