*Nettavisen* Nyheter.

18000 til Fattighuset

Johanna Engen, styreleder ved Fattighuset, tar takknemlig imot overskuddet fra årets Bjølsenfestival fra Isak Oksvold. FOTO: PRIVAT

Fattighuset jubler over pengene de fikk tildelt av gjengen bak Bjølsenfestivalen.

BJØLSEN/GRØNLAND: – Vi fikk 18 000 kroner! Dette var utrolig prisverdig og vi er selvsagt glade for alt vi får av bidrag, sier en strålende fornøyd Johanna Engen, styreleder og medieansvarlig ved Fattighuset.

Bjølsenfestivalen gikk av stabelen for andre år på rad i august. I år som i fjor gikk festivaloverskuddet til et veldedig formål. Denne gangen endte summen opp på 18000, 4000 kroner mer enn foregående år.

Sterkt inntrykk

Isak oksvold, en av ildsjelene bak festivalen, ble møtt av mer enn 400 fattige under fredagens matutdelig på Fattighuset. Han forteller om en sterk opplevelse.

– Dette gjorde virkelig inntrykk, og jeg fikk se på nært hold at vi gir et bidrag til et arbeid som er ordentlig viktig, sier Oksvold ,som understreker at pengene Fattighuset får er frie midler som de kan forvalte på den måten de selv ønsker.

– Vi har en bil som er ute fra tidlig hver morgen til sent hver kveld for å kjøre inn mat og andre varer til Fattighuset. Denne bilen trenger både vedlikehold og driftes med bensin, så jeg regner med at pengene går til dette, forteller Engen, som understreker at alle bidrag mottas med stor takknemlighet.

Trengerfortsatt penger

– Nå trenger vi først og fremst penger. Folk kommer nesten daglig med klær og vi får ganske mye mat, selv om vi kunne ønske oss at flere butikker gjorde som Kiwi og gav oss varer som har gått ut på dato. Miljømessig er det helt glimrende, og de støtter en god sak.

Engen kan heller ikke få fullrost de frivillige nok.

– De hjelper oss hver eneste dag og legger ned så mye krefter. Uten dem kunne ikke Fattighuset eksistert. De er fantastiske mennesker!Johanna Engen, Fattighuset

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.