*Nettavisen* Nyheter.

19 bånd mot rasisme

Du har sikkert sett både norske og utenlandske fotballspillere med sort bånd rundt armen. De markerer motstand mot rasisme. Men det er ikke bare på fotballbanen at grupper gir fysisk til kjenne at de vil markere standpunkt.

Like før påske dro alle de voksne ansatte i Steinbråten naturbarnehage på seg bånd. Barna er ikke rasister, og det vil vi også nå markere, sier Tore Setnes som er fungerende styrer i barnehagen. Gjør man ikke noe, så har man lett for å bli nøytrale og likegyldige, og det vil vi ikke være her i barnehagen.
Derfor er det kjøpt inn markeringsbånd som nå alle de voksne har på seg.
Vi er voksne i dobbelt forstand, og tar dette på alvor, sier Setnes. - Rasisme er jo så absolutt på dagsorden i bydelen vår, og vi har mange OXLO-ambasadører hos oss. Ved den markeringen vi nå gjør, håper vi å vise null-toleranse, og at vi jobber bevisst med saken.
Nå er det ikke slik at Steinråten-barnehagen har rasisme-problemer. Her er mange ansatte med forskjellig kulturrell bakgrunn, og de jobber godt sammen. Men nettopp ved det at vi er en gruppe med så ulike bakgrunner, føler vi at det er godt å vise at vi har en felles holdning.
Barnehagen på Steinbråten lar aksjonen stå åpen for oppfølging hos alle andre i bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag