*Nettavisen* Nyheter.

20 år til neste gang

GBK legges ned etter seks år med glød og samarbeid.

Styreleder i GBK Jan Fjelddalen, regner med det vil ta lang tid før noen igjen prøver seg på et fotballsamarbeid i Groruddalen.

GRORUDDALEN: Etter seks år er det slutt for GBK. Laget er lagt ned, og nye lag har overtatt plassen i seriesystemet.

Idéen om å forene krefter for å beholde Groruddalens fotballtalenter er på ingen måte ny. For rundt 20 år sida, uttalte Lars Tjernås at "det er det eneste riktige" ågjøre.

GBK var på ingen måte feilslått fra starten. Men når viljen til å være med ikke følges av reelle bidrag, vil det ikke gå i praksis, sier Jan Fjelddalen.

Dessverre tror jeg det kan gå opptil 15-20 år før noen andre tør å prøve seg på en liknende samarbeidssatsing i Groruddalen.

Det var til slutt økonomien som brakk ryggen til GBK. Fjelddalen forteller om mange anerkjennende nikk, og klapp på skuldra, for arbeidet til GBK.

Men uttrykt anerkjennelse har ikke i stor nok grad blitt fulgt opp av økonomisk vilje til å bidra.

Styrelderen mener i tillegg at moderklubbene må ta sin del av ansvaret.

GBK har vært, drevet av ressurser og oppslutning fra moderklubbene, og blir derfor ikke bedre enn dem. At det nå har gått som det har gått, er derfor for en stor del en konsekvens av moderklubbenes holdninger og handlinger, sier Fjelddalen.

Oslo City sa som kjent "nei, takk" til GBK, og dermed glapp lagets siste halmstrå. Både Oslo City og GBK forteller om en ryddig prosess, mens noen av moderklubbene føler seg utelatt.

Vi har hørt veldig lite fra GBK den siste tiden, sier Knut B. Pedersen i Grorud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.